kabak kavurma

4

aydinli biriyle evlenene kadar balkabagindan sadece tatli yapilir sanirdim.
degilmis.
cok guzel kavurmasi oluyor, uzerine yogurt dokulup ekmek bana bana yeniyor:

balkabaginin kabugu kesilir.
minik kupler seklinde (kenarlari yarimsar santim, hatta daha kucuk olacak sekilde) dogranir.
tuzla iyice karistirilip yarim saat-1 saat beklenir.
kabak suyunu salar.
iki avuc ile iyice sikilarak baska bir kaba alinir.
tavada zeytinyaginda sogan+yesil biber kavrulur, uzerine kabak dokulur.
kabagin cinsine gore kavurma suresi degisir. karistirarak, agzi acik bicimde kavurma islemi yapilir.
pismeye yakin ev yapimi tatli toz kirmizi biber icine konur (yoksa salca).
tabaga aldiktan sonra uzerine yogurt dokulur.




4 Yorum


Ulku

hic bilmiyordum. cig mi koyuyorsun icine?

babu

ulku, pınar hanımdan balkabagi gelmisti. bir kısmıyla corba yaptım. kalanla da senin tarifini. bayildik. cok tesekkurler :)

Ulku

aa cok sevindim yapmis olmana ve begenmenize :) ben de dogranmis ve suyunu salmis kabagin fotografini koyacaktim tarife. aksama koyayim.

Ulku

buraya fotograf koymayi beceremedim, gruptaki yazima koydum.

Yorum yapmak için üye ol