tavuklu çorba

0

Malzemeler:

  • 100 gr göğüs tavuk eti (arzu eden but da kullanabilir)
  • 3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 4-5 su bardağı tavuk suyu (kıvama göre eklenebilir)
  • 1 adet tavuk bulyon
  • tuz
  • 50 gr tereyağ

Hazırlanışı:

Tavukları haşlayıp didikleyerek hazırlıyoruz.

  • Un, yoğurt ve yumurta sarısını bir kasede çırpıp, oda ısısındaki su ile bir miktar açıyoruz. Tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Kıvamını açtığımız yoğurtlu sosu tavuk suyu ile karıştırarak tencereye ilave ediyoruz. Eğer tavuğunuzun çorbaya çok özleşmesini isterseniz bu aşamada tavukların da eklenmesi gerekir, ancak but kullanırsanız sonuna doğru eklenmesi daha iyi bir sonuç verecektir.
  • Bulyon ve tuzunu dengeleyerek ilave ediyoruz.
  • Çorbanın sürekli karıştırılması gerekmekte, koyulaşınca üzerine tereyağ yakılarak servis edilebilir. (Koyuluğuna göre sıcak su ilavesi yapılabilir)




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol