Susamlı simit

0

Bu hafta Pazartesi okulda oğlumun sürpriz günüydü ve minikler için minik susamlı simitler yaptım. Tarif Oktay Usta'nın kitabından :

125 gr. tereyağ
3 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı tercih ettim)
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
susam

Unu bir kaba boşaltıp ortasını havuz şeklinde açın, tereyağı, sıvıyağı, yoğurt, yumurta ve sirkeyi ortasına kalan malzemeyi de unun üstüne dökün, önce ortadan başlayıp sonra undan alarak yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içiyle yuvarlayıp halka şekli verin, susama bulayıp, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına atın.

AFİYET OLSUN.




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol