incirli, muhallebili kek

5

Kek için; 


3 yumurta 
1/2 su bardağı toz şeker 
1 su bardağı un ,
1 paket kabartma tozu 
1 çay kaşığı tarçın 
6 adet kuru incir 
1 su bardağı çekilmiş ceviz 

Keki ıslatmak için; 

1 su bardağı ılık su 
1 çay kaşığı türk kahvesi ya da nescafe (her ikisiyle de güzel oluyor) 

Muhallebi için; 

1lt süt 
2 yemek kaşığı mısır nişastası 
2 yemek kaşığı un 
3 yemek kaşığı şeker 
1 paket krem şanti (olmasa da olur ama itiraf etmeliyim ki krem şanti ile daha nefis oluyor:)
1 çay kaşığı tereyağ 
1 paket vanilin 

Hazırlanışı; 

Önce kekimizi hazırlayacağız. İncirleri 5 dk sıcak suda bekletip küp küp doğruyoruz. en son incir olmak üzere tüm kek malzemelerini sırayla çırpıyoruz. orta boy borcamda 170 derecede 35-40 dk pişiriyoruz. kek pişip biraz ılıyınca kekimizi ıslatıyoruz. 
Daha sonra muhallebi yapımına geçiyoruz. süt, nişasta, un ve şekeri devamlı karıştırarak kaynatıyoruz. kaynadıkta sonra ocaktan alıp içerisine tereyağ ve vanilini ekleyip karıştırıyoruz ve biraz ılımasını bekliyoruz. ılıdıktan sonra krem şantiyi toz halde ekleyip tekrar karıştırıyoruz. muhallebimiz biraz soğuyunca kekin üzerine döküyoruz. buzdolabında 1 gün bekleterek servis yapıyoruz. üzerini ise gönlümüz nasıl isterse öyle süslüyoruz. hindistan cevizi, antep fıstığı vs gibi... 

Tarifin orijinali budur ve gerçekten çok nefis bir tariftir. Fakat ben yapmışken oğlum da yiyebilsin diye bazen birazcık değiştirerek şu şekilde yapıyorum: 

en önemlisi şeker hiç koymuyorum. kek malzemelerinden şekeri çıkarıyorum, yerine 1 elma rendeliyorum ama burada elmanın tatlı olması çok önemli. muhallebi malzemelerinden de şekeri ve krem şantiyi çıkarıyorum, yerine 1 lt sütü 1 gece önceden yaklaşık 15 incirle kaynatıyorum ve ertesi güne kadar incirleri o sütün içinde bekletiyorum. burada en önemli konu incirlerin patlamaması, bütün halde kalması. aksi takdirde sütün rengi epeyce bozuk oluyor. bence bir önemi yok ama sütü beyaz değil de kahveye dönük görmeyi sevmeyenler için ufak bir uyarıydı:) ayrıca muhallebiye piştikten ve ılıdıktan sonra 2 yemek kaşığı bal ekliyorum. pekmez de denedim ama ben balı daha çok beğendim. geri kalan kısmı aynı. 

Afiyet olsun:) 




5 Yorum


_Asli

Kevser üşenmeyip bu kadar yazmışsın bravo sana :) ben sen de yediğim şeklini yani hiç şekersiz halini yapacağım, bunun çünkü o hali de harikaydı,eline sağlık canım.

yamanolcay

Ellerine sağlık Kevsercim:)

emp

Yaptim ayni tarifi uyguladim ve cok guzel oldu. Sadece cok sevdigim icin tarcin miktarini arttirdim. Tesekkurler;))

kevser_cinar

Ellerine sağlık emp, beğenmene çok sevindim:)

emp

komşuma bir tabak götürmüştüm. bugün tarif istedi, çok hafif olmuş dedi:)

Yorum yapmak için üye ol