charlotte pasta

1



2 paket kedi dili bisküvi
2 paket orman meyveli krem şanti
1 paket pınar labne (200 gr)
2 bardak süt
1 kutu (450gr) dondurulmuş frambuaz
26 cm kelepçeli kek kalıbı(ben  28cm kullandım)
1 adet kek standı
kurdele



frambuazları dondurucudan cıkarıp bir süzgece koyuyoruz çözdürüp suyunu süzdürüyoruz..


kelepçemizi servis standımızın üzerine yerleştiriyoruz..

2 paket krem şantiyi,1 bardak sütle iyice cırpıp içine labneyi ekleyip tekrar cırpıp,dolaba kaldırıyoruz..

1 bardak sütün içine 1 yemek kaşığı şeker ekleyip eritiyoruz..

kedi dili bisküvilerini alttan 1-2 cm kesiyoruz,dik şekilde dizeceğiz ve düzgün durmalı..


iç taraflarını,yani pürüzsüz olan yüzeylerini sekerli süte 1-2 saniye batırıp,şekerli kıtır tarafları dışarı gelecek sekılde dik olarak kalıbın kenarlarına diziyoruz..

en alt tabana da aynı sekılde diziyoruz,sonra kremamızı yayıyoruz üzerine frambuazları sık aralıklarla serpiyoruz..tekrar krema bisküvi,tekrar krema ve en üstünü frambuazla süslüyoruz..

kelepçesiyle beraber buzdolabına kaldırıyoruz..en az 5-6 saat beklemeli..

sonra kalıbı çıkarıp kurdelemizi bağlıyoruz:)

not:benim frambuazlarım,süzmeme reğmen  dolaptan cıkardıgımda böyle göllenme yapmıştı..çözüm bulan olursa yorum yazsın bana:)








1 Yorum


masald

Selam selam:)

gecenin bu saatinde panik halde yazıyorum:(

pastayı yaptım süppperr oldu,şimdilik sorun yok frambuazlar haricinde:( paramparça oldu ya hepsi:(tabi daha üstüne koymadım,acaba diyorum hiç suyun altına tutmadan koysam nasıl olur?ne dersin??ya da eritmeden..:/

Yorum yapmak için üye ol