keşkek :)

0

malzemeler :: 1 su bardagı asurelık bugday
                       250gr gerdan eti yada tavuk (en lezzetlısı but oluyor)
                       2 çorba kaşığı tereyağ
                       tuz,karabıber,kırmızı toz bıber..


yapılısı:Bugdayi 1 gece önceden islatin. 250 gr. gerdan etini yada tavuk etini düdüklü tencerede yumusayincaya kadar pisirin. Düdüklü tencereden alin.
Baska bir tencereye kemiklerinden ayrilmis etleri koyun. Bugdaylari süzüp, tencereye ekleyin.
4 su bardagi et suyu veya tavuk suyu ilave edin. Bugday eriyinceye kadar pisirin. Ocaktan alip, sicak haliyle 5 dakika mikserle çarpin.
Servis tabagina alin. 2 çorba kasigi tereyagini eritip tuz,karabiber ve kırmız toz biber ekleyin. Yemegin üzerinde gezdirin.Servise hazırdır..Afiyet olsun.........

en önemli noktası piştikten sonra iyice çırpmaktır....Bugdayların iyice erimiş olması gerekir..Afiyet olsun....




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol