Pırasa Dolması

0

Pırasa yemez çocuklarımıza nasıl pırasa yedirebilirim diye kafa yorarken, bir gazetenin ekinde bu tarife rastladım. Gazeteyi kaybettiğimden birebir tarif bu değil ama, ben böyle yapıyorum. Bizimkiler severek yiyorlar. Tadı lahana sarmasını andırıyor. Paylaşmak istedim.

100 gr Kıyma
3-4 adet Pırasa
1/2 çay bardağı pirinç
2 adet Domates
Kimyon
Tuz
Karabiber
1 adet kahverengi kesme şeker (Ben ekledim, isterseniz çıkartabilirsiniz)
Rendelenmiş Domates ya da Salça
1 tatlı kaşığı tereyağ

Pırasaları 3-4cm (yaklaşık serçe parmak boyunda) kesin. Ortalarını parmağınızla iterek çıkartın. Ben en dıştaki 2 katı kullandım. Daha çok dolma çıktı. 2-3 dk. kaynar suda haşlayıp, çıkartın. Soğuk sudan geçirin ki yapışmasınlar. Sonra damak tadınıza göre dolma içi hazırlayın. Tencerenin dibine çıkardığınız içleri yayarak dizin. Üzerine içlerini doldurduğunuz pırasaları yerleştirin. HAzırladığınız rendelenmis domatesi, kesme şekeri ve tereyağını ekleyip, üzerine bir tabak kapatın. Kısık ateşte 20 dk kadar bir sürede pişiyor. Afiyet olsun.




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol