ÖKSÜRÜK İLE İLGİLİ ANNEANNE YÖNTEMLERİ

3

Blogcuanne , anne olunca anladım , nurturia ve başka birkaç blog ve sosyal paylaşım sitelerinden toparladığım bir kaç formul

1- Çocuğun göğsünü kaplayacak büyüklükte bir gazete kağıdını iğneyle delik deşik ediyorsunuz. Çocuğun göğsüne pamukla kare olacak şekilde tentürdiyot sürüyorsunuz ( yani tüm göğsüne sürülmeyecek , kare olacak şekilde çizgiler yapılacak göğüste ). Sonra deldiğiniz gazetenin batmayan yüzünü çocuğun göğsüne koyup 1 gece bekletiyorsunuz.

2- Bir çorba kaşığı kadar Türk kahvesini teflon tavaya koyup, hafifçe karıştırın. Önce hafifçe yanacak ancak çok kısık ateşte yapmalısınız yoksa hızlıca yanmaya başlar, işe yaramaz. Yanarken kahve kokusu ile beraber duman çıkacak işte o zaman çocuğun göğsünü kaplayacak büyüklükte bir parça pamuğu o dumana tutacaksınız. Pamuk kahverengi olacak, göğsüne sıcakken koymalısınız ancak yakmamaya dikkat etmeli, çok sıcak olabilir, mutlaka elinizle sıcaklığı kontrol etmelisiniz

3- 2 tatlı kaşığı balın içine az miktarda kara biber döküp, çocuğunuzun sırtına sürün. (Bu arada uygulamak isteyenler, aynı anda sırta ve göğüse ASLA sürmeyin)

4- Küçük bir mandalina büyüklüğündeki siyah turbun üstünden kapak olacak şekilde kesilir. Altıda düz durması için kesilip düzeltilir. Kabak oyacağı ile içi oyularak boşaltılır.Kabuğunu soymuyoruz sadece iyice yıkıyoruz. Küçük bir kasenin içine oturtup içini ağzına kadar balladolduruyoruz. 8-10 saat sonra balın etkisiyle turbun suyu dışarıya doğru koyduğumuz kasenin içine akıyor. İşte bu suyu çocuğunuza sabah, öğle akşam birer tatlı kaşığı içiriyoruz. İçimi balla karışık bir tat olduğundan fena sayılmaz hatta alışabilir bile . Yalnız aşağı yukarı 12 saatte bir içine yine bir miktar bal daha ilave ediyoruz ki suyu iyice çıksın. Kasedeki suyu kaşık kaşık içiriyoruz aktıkça. 3-4 gün sonra eğer öksürük geçmezse ikinci bir turp hazırlayabilirsiniz. Çünkü ilki suyunu kaybettiğinden buruşuyor ve salgısı azalıyor

5- 1 yemek kaşığının içine 1 çay kaşığı balı, bir kaç damla limonu ve bir miktar karabiberi ısıtıyorsunuz. sıvı bir hale geliyor zaten. bunu içiyorsunuz.

6- zencefille bal karistirilir, macun kivamina getirilir ve yenilir…

7- deniz kadayıfı – TARİFİ TAM BİLMİYORUM

8- Bir (soyulmuş) kuru soğan incecik dilimlenir, üzerine 1-2 çorba kaşığı şeker (ya da kahve rengi şeker, ya da bal ) konur, tabak streçle kapatılır ve 1.5-2 saat oda sıcaklığında bırakılır. Çıkan soğan suyunun 1-2 tatlı kaşığı günde 3-4 defa içilir. Günde bir şeker, iki günde bir soğan yenilenir (kokar çünkü), ama genellikle tedavi 2-3 gün yeterli oluyor.

9- Ayak tabanına viks sürmek

10- Keten tohumu (organik keten tohumu da bulabiliyorsunuz) toz halinde olmayacak yalnız, tavaya konup ateşte bir süre bekletilir 1 dakika içinde keten tohumları çıtırdamaya başlayınca ateşten alınır biraz soğutulup bu sefer minik bir tencerede üzerine süt ilave ederek uzun süre karıştırarak kaynatılır. Süt artık sahlep gibi yoğun bir hal aldığında bardağa bir kaşık bal koyup üzerine süzgeçten geçirerek keten tohumu özlü süt bardağa boşaltılır. Ilık bir şekilde içirilir. 1 yaş altına uygulanmıyor.

 

Dr. Kadir Tuğcu’nun yazdıklarından ;

ÇOCUKLARA VERİLMEMESİ GEREKEN ÖKSÜRÜK VE NEZLE İLAÇLARI:

- Kodein, atropin, alkol, phenergan ve bunların benzerlerini bulunduran şuruplar.

- Promethazin gibi alerji ilaçlarını bulunduran şuruplar. (Alerji ilaçları saman nezlesinde kullanılabilinir, ama nezlede kullanılmamalıdır)

- Efedrin ihtiva eden burun damlası ve spreyler.

- Dekonjestan ihtiva eden ilaçlar.(Bunlarda kısa süreli rahatlama sağlarsa da, uzun vadede nefes almayı daha da zorlaştırır.)

- Yüzeyden kullanılan antiseptik ve anestetik müstahzarlar.(Spray, pastil, tablet, vs.)geniz akıntısı

kaynaklı öksürük için. 1 tatlı kaşığı kadar tereyağ eritilir, pekmek

ile karıştırılır ve uyumadan önce çocuğa içirilir.




3 Yorum


Ulku

cok guzel toparlamissin, ellerine saglik.

lugesya

:) deniz kadayıfı formulunu de tam mıktarları ile bilen varsa onu da update edebiliriz aslında

Damla

Deniz Kadayıfı "cigdemyalcin"in blogunda vardı: http://yasasinanneyim.blogspot.com/2009/11/larenjit-harnup-pekmezi-zencefil-ve.html

Yorum yapmak için üye ol