Yoğurtlu Patates Yemeği

MALZEMELER:

  • 6-7 tane iri küpler şeklinde doğranmış patates
  • kuşbaşı et
  • Bir miktar nohut
  • 2 bardak yoğurt
  • 1 yumurta
  • Sıvıyağ, tuz, nane

YAPILIŞI:

  • Et kavrulup su ve nohut eklenerek kaynamaya bırakılır.
  • Nohut ve et pişip yumuşayınca patatesler ilave edilir.
  • Yoğurt, yumurta çırpılıp sürekli karıştırılarak bir taşım kaynatılır. (Ben yarım kaşık da un koyuyorum)
  • Kaynatılan yoğurtlu karışım patates ve etlere eklenerek tekrar bir taşım kaynatılır.
  • Üzerine bol nane ve pulbiber(istenirse) kavrulup dökülür.

    Afiyet olsunnnnnn




2 Yorum


Damla

süpermiş, patatesin besin değerini ve lifini arttırmak açısından da

batuhaninannesi

Çok da lezzetli damla ve pratik bir yemek.Nohutları önceden haşlayıp derin dondurucuya atıyorsan benim gibi daha da pratik:)

Yorum yapmak için üye ol