etli patatesli güveç

3

yarım kilo kuzu eti (küçük küçük doğranmış)
5  domates (kabukları soyulup doğranmış)
5-6 küçük patates (sadece kabukları soyulmuş)
1 tane soğan (halka halka irice doğranmış)
birkaç diş sarımsak
tuz
çok az sıvı yağ

güvecimizin altına soğanları yerleştiriyoruz ki yanma ihtimalinde yemeğe bir şey olmasın+tadını versin. üstüne etleri koyup aralarına patatesleri sıkıştırıyoruz. sarımsağı ekliyoruz
en üste de domatesleri boca ediyoruz. hiç su koymuyoruz, sadece domatesin suyuyla pişiyor.

güvecin ağzını folya ile kapatıp pişmesini bekliyoruz

harika bir tat, üstüne tanımam




3 Yorum


EmineKartal

ne kadar süre ocakta kalacak Sahra?

Taita

30 dakika falan yeterli sanırım. pambıh gibi oluyor

Taita

ayy bir de kuzu eti olması şart. unutmayın

Yorum yapmak için üye ol