Diş Buğdayı Yapımı (şekersiz ;))

1


○ 250 gr diş buğdayı (diş buğdayı için özel buğday, aktarlardan bulabilirsiniz) ayıkladıktan sonra bir gece suda bekletin. 
○ Suyunu süzdüğünüz buğdayı tercihen çelik bir tencereye koyun ve üzerini 3 parmak geçecek    kadar içme suyu ile doldurun.
○ Bir taşım kaynattıktan sonra altını iyice kısın ve 35-40 dakika kadar kontrol ederek, altını            yakmadan, dişe gelir kıvamda olacak şekilde, suyunu iyice çekene kadar pişirin. 
○ Buğdayın çeşidine bağlı olarak daha geç de pişebilir. Bu durumda tencereye bir miktar daha    kaynar su ilave edip pişirmeniz gerekecektir. 
○ Piştikten sonra tencerenin kapağını açmadan 10-15 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis tabağına alın.

Pişip soğuduktan sonra içine aşağıdaki malzemeleri ekleyin :
- Kuru incir (küp küp kesilecek)
- Kuru kayısı (küp küp kesilecek)
- Ceviz (elle kırılmış)
- Fındık
- Gönlünüzden ne koparsa (sağlıklı olması şartıyla ;))
En üstüne de süs şekerleri serptim....

Not. Buğdayı pişirirken sakın şeker eklemeyin, sonradan eklenen malzemeler yeteri kadar şekerli oluyor :)

Bu kadar, kolay gelsin :)))




1 Yorum


TulinOzOz

Tamamdir pinar ab blogdan sonra bnuda okudm... supee

Yorum yapmak için üye ol