Mısır Ekmeği

2

Mis gibi mısır ekmeği tarifini yazıyorum. Daha pişerken çıkan kokulardan, ekmeğinizin kızarmasını zor bekleyeceksiniz. Çok lezzetli bir tarif ;)

MISIR EKMEĞİ

 

Malzemeler:

 

*1 yumurta

*1 sb süt

*1 su bardağından 2 parmak az sıvıyağ

*1 yemek kaşığı esmer şeker

*1,5 tatlı kaşığı tuz

*1 paket kabartma tozu

*1/2 su bardağı beyaz un

*4 su bardağı mısır unu

*1,5 su bardağı kaynar su

Yapılışı:

Yumurta, süt, yağ, şeker, tuz çırpma teliyle çırpılır. Un+mısır unu+k.tozu elenerek eklenir. Tahta kaşıkla karıştırılır, oldukça koyu kıvamlı bulamaç halini alıyor,  kaynar su ilave edilir, tahta kaşıkla karıştırılır. Tereyağ ile yağlanmış ve mısır unu serpilmiş 26-25 cm lik tepsiye dökülür, 180 derece fırında (önceden ısıtılmamış) üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir. Ben 55 dk pişiriyorum. Kürdan testi yapabilirsiniz, izin var :)

 

Afiyet olsun…




2 Yorum


EmineKartal

tam da misir unu ismarladigim dönemde bu tarifi gördügüm çok iyi oldu, tesekkürler hülya:)

Hulya

Aa ne güzel olmuş Emine, şimdiden ellerine sağlık öyleyse ;)

Yorum yapmak için üye ol