CUP CAKE

Malzemeler;

Aldığı kadar un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı damla çikolata
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakako
1 su bardağı esmer şeker
2 adet yumurta

gıda boyası
1 çay bardağı su
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı mısır nişastası
Üzeri için;

Yapılışı;
Oda sıcaklığında beklemiş olan yumurtayı derin bir kapta iyice çırparken şekeri ilave edip krema kıvamına gelene kadar karıştıralım. Sırasıyla tüm kek malzemelerinin hepsini ekledikten sonra aldığı kadar unu ilave edelim. Cup cake kalıplarımızın içine öncelikle kağıt kalıpları yerleştirip bir kaşık yardımıyla keki paylaştırdıktan sonra önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişmesini sağlayalım. Piştikten sonra ılınması için fırın telinin üzerine alabilirsiniz. Diğer tarafta nişasta, pudra şekeri ve suyu teflon bir tencerede yavaş yavaş karıştırarak pişiriyoruz. Sürekli başında beklememiz gerekiyor topak topak olmaması için. Piştikçe kıvamındaki koyulaşmayı göreceksiniz. Tamamen hamur haline gelene kadar altını kapatmayın. Hamur iyice toparlandıktan sonra altını kapatıp yine ılınmasını bekleyelim. Düz bir zemine biraz nişasta döküp nişastalı hamuru burada yoğurmaya başlayalım. Dilediğiniz renklerde gıda boyasıyla renklendirdikten sonra kekinizi istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol