KEFİR

0

Kefir mayası buzdolabında suyun içinde bir kavanozdo duruyor benim. Önce kefiri plastik süzgece döküyorum iyi suyla yıkıyorum. Bir kavanoza oda sıcaklığında günlük süt ya da sütçüden aldığım sütü (kaynayıp ılıtılmış) koyuyorum. İçine kefiri atıyorum. Ölçüm 1 litre süte ceviz büyüklüğünde kefir. Kavanozun ağzını kapatıp güneş almayan bir yere koyuyorum. Ben tencere dolabının en arka tarafına koyuyorum. Çok katı olmasını istemezsek 24 saat sonra açıyoruz, katı olsun dersek 48 saat sonra. Ben 24 saati tercih ediyorum. Temiz bir kavanozun üstüne plastik süzgeci koyup mayaladığım kefiri süzüyorum. Süzme işlemi bitince süzgeçte kalan kefiri yıkayıp minik kavanozuna koyup buzdolabına kaldırıyorum. Kavanozun içinde su olacak tabi kefir kurumasın.
Kefir içilmeye hazır, afiyet olsun.


Kefir mayalarken hiçbir şekilde metal kullanılmayacak. Kaşık tahta kaşık, süzgeç plastik olmalı.




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol