irmikli ekmek


                                                                                                                   

       İRMİKLİ EKMEK

      3.5 4 su bardağı elenmiş unu 1 poşet instant maya ve 2 poşet kamur kabartma tozu ile karıştırın..
   2 su bardağı irmik, birer tatlı kaşığı tuz ve toz şeker, 1,5 çay bardağı yoğurt, 1 su bardağı süt, 50 gr 
   tereyağı ve iki yumurta ekleyip iyice yoğurun .. üzerini kapatıp 45 dk. bekletin . 1 yk. tereyağını birer 
   tatlı kaşığı susam ve  haşhaş tohumu ve 1 çay kaşığıkimyon tohumu ile karıştırın.
   Mayalanan hamuru tekrar yoğurup 18*24 boyutlarında yağlanmış kalıba yayın.. üzerine tereyağlı
   karışımı sürün. 30 dk. bekletip 170 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin..
   NOT: kullandığım hamur kabartma tozu çeşnili Dr.Oetker mahlepli-susam aromalı ..
    
     




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol