Kakaolu Pandispanya ve pasta kreması

3

Emirin doğumgünü için yaptığım pastada kullandığım pandispanya tarifi (24 cm lik kalıpta pişirilip 3 e bölmek için ideal) ben kalabalık olacağımız için  28 cmlik kalıp kullandım bu yüzden ölçüleri artırarak yaptım.

4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Şeker
3 Türk Kahvesi Fincanı Un
1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
2 Yemek Kaşığı Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya

Yumurta aklarını cam bir kasede kar beyazı olana kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
 Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ile şeker eriyinceye kadar 3-4 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı ve yoğurdu ekleyin ve çok az çırpın.
Kuru malzemeleri birlikte yumurta sarılarına eleyin. yumurta aklarını sarıları ile birleştirerek tahta kaşıkla çok az daha çırpın.

Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dk.  pişirin fırınlar farklılık göstereceğinden yinede kürdan testi yapın derim :) tavsiyem ilk yarım saat kapağı hiç açmayın.

bu pandispanyayı ara kremasını sürmeden önce sütle ıslattım. ara krema olarakata muz ve bitter çikolatalı pastacı kreması kullandım.

bitter çikolatalı pasta kreması

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 Yemek kaşığı kakao
  • 2 Tatlı kaşığı nişasta
  • 2 Adet Yumurta sarısı
  • 200 Gr. Bitter çikolata (kahve dünyasının kuvertürünü kullandım)

Çikolata haricindeki tüm malzemeleri bir tencereye koyun. Çırpma teli ile sürekli karıştırarak Orta ateşte pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca altını kapatın. ince ince kıydığınız çikolatayı ekleyin ve hızlıca karıştırarak çikolatayı eritin.

ben pastayı hazır aldığım şeker hamuru ile kapladım kaplamadan önce şeker hamurunu yapıştırsın diye pastayı krem şanti ile kapladım.




3 Yorum


sinem

rica ederim turkuazcım,

eylemyigit

Süper

asli_yagmur

Ühüüü, ben de cesaret edip yapmak istiyorum...

Yorum yapmak için üye ol