Balkabağı, Pırasa ve Kereviz Çorbası

Balkabağı, pırasa ve kerevizi (beyaz kökü) tencerede kaynatıyorum. İçine bolca tereyağı atıyorum. Arzu ettiğiniz ölçüde tuz ve kimyon. Dilerseniz başka baharatlar da kullanabilirsiniz.

Çorbanın koyuluğuna / sıvılığına göre ayarlıyorum su ve malzemeleri, göz kararı yani.

 

Daha sonra el blendırı ile pürüzsüz hale getiriyorum.

 

Servis yaparken, her bir tabağa,  1 tatlı kaşığı labne peyniri (çatalla çırpılıp pürüzsüzleştirilmiş), 1 çay kaşığı mandalin yağı (*) ve ince ince kıyılmış dere otu koyuyorum.

 

Görünüm ve lezzet olarak enfes bir çorba. Tavsiye ederim.

 

Afiyet olsun :)

 

(*) Mandalin yağı; kapalı ufak kavanoz zeytinyağına minik minik doğranmış mandalina kabukları atıldıktan günler sonra (en az 2-3 gun) ortaya çıkan leziz kokulu, turuncu yağ :)




3 Yorum


yasemin_ekin

burcak, sebzelerin oranı nedir peki... daha çok balkabagı, pırasa 2-3 dal, kereviz bir kucuk boy gibi mi mesela?

burcaksahin

Yasemin,

3 parça tatlı dilimi kadar kabak, 3 kısa dal pırasa (hazır paketlerden 3 dal) ve büyüğün yarısı kereviz gibi fena olmaz sanki

yasemin_ekin

Tesekkurler, her iki tarafa da yazmıssın:) Tamamdır...

Yorum yapmak için üye ol