Kızılcık şurubu.

Malzemeler

1 kilo kızılcık
4 bardak su
3 bardak şeker
2 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı

Kızılcıklar ayıklanıp yıkandıktan sonra 2 bardak su ile iyice haşlanır.Ayrı bir yerde 2 bardak su ve 3 bardak şeker kaynatılır.

Haşlanan kızılcıklar kevgirden geçirilir ve kaynatılan su ve şekerin içine dökülür.Bir kaç taşım kaynatılır sona doğru limon suyu ilave edilip 2 dk sonra altı kapatılır.Kavanozlara doldurulup buzdolabında saklanır.İçileceği zaman yarım ölçü su,yarım ölçü şurup olacak şekilde servis edilir.




3 Yorum


Opeth

ohhh misss soğuk soğuk :)) teşekkürler batuşunannesi ...

zeyneb

buzdolabında saklamana gerek yok. sıcak sıcak koyup ağzını sıkıca kapayıp ters döndürüyorum ben ve normal ortamda saklıyorum.

Ulku

evet buzdolabinda saklamaya gerek olmuyor. biz de aynisini visne ile yapiyoruz.

Yorum yapmak için üye ol