EFE’NİN ÇOCUK KURABİYELERİ

2


          
250 gr. tereyağ.

·                     1 su bardağı pudra şekeri.

·                     1 yumurta

·                     3 su bardağı un.

·                     1 su bardağı mısır nişastası. (taze kalması için)

·                     1 paket vanilya.

·                     ½ tatlı kaşığı tarçın. ( ben herzaman koymuyorum)

Süsleme için damla çikolata.

YAPILIŞI

Yumurta ve pudra şekerini robotta krema kıvamına gelene kadar çırpın.Oda ısısındaki tereyağını ekleyip, çırpmaya devam edin.Un, nişasta ve vanilyayı da ekleyip yumuşak bir kıvam elde edin.Streç filme sarıp 20 dk. buzdolabında bekletin.Sonrasında hamuru merdane ile, 1cm. kalınlığında açın.Kalıplarla kestikten sonra  yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk. pişirin. (üstleri kızarmadan çıkartın).

Çocuk yüzü yapmak için yuvarlak kalıp kullanıyorum, tepsiye dizdikten sonra çatalın arka ucuyla  göz-burun-ağız çizip fırına sürüyorum.Pişmesine yakın göz olarak çizdiğim yerlere 1’er tane damla çikolata koyuyorum.Piştikten sonra çıkarıp tel üzerinde soğutuyorum ki çikolatalar sertleşsin.Bunun haricinde değişik pasta ve kurabiye süsleriyle farklı tatlar da elde edilebilir, denemeye devam J))

 

 




2 Yorum


seda_melis

oleeeeyy, merakla beklediğim tarif geldi:)))

hepimiz bayılarak yedik, çok sağol pınar:)

peyibal

afiyet olsun, öptüm melis'i.

Yorum yapmak için üye ol