Peynirli Poğaca

2

Peynirli Poğaça 

Yarım paket (125 gr) tereyağ veya margarin

1 yumurta

2 çorba kaşığı yoğurt

Yarım paket kabartma tozu 

2 çay kaşığı tuz (iç için kullanılan peynir çok tuzluysa azaltılabilir)

2 su bardağı (250 gr) un


Peynirli iç için

100 gr beyaz peynir

5-6 dal maydanoz

5-6 dal dereotu

Tamamlama, uzerine

1 yumurta

Çörek otu

 

Hazırlanışı -

Peynirli iç hazırlama :

1- Beyaz peynir rendeden geçirilir. 

2- Maydanoz ve dereotu ayıklandıktan sonra incecik kıyılır ve peynire katılıp karıştırılır.

Poğaça hamuru hazırlama :

1- Yumuşamış tereyağ (veya margarin) parçalanır, içine yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve tuz konup iyice yoğrulur.

2- Un yedirilerek katılıp yumuşakça ve ele yapışmaz bir hamur elde edilir.    

3- Ceviz büyüklüğünde 12 parçaya bölünüp, avuç içinde, yuvarlak bezeler yapılır.

    

Poğaça hazırlama:

1- Un kullanmadan, parmak uçlarıyla bastırılarak, her bir beze 8-10 cm çapında açılır (ben avuç içinde açıyorum).    

2- Ortasına peynirli iç konulup yarım daire şeklinde katlanır.

3- Birbirine değmeyecek şekilde bir fırın tepsisine düzgünce döşenir.

4- Bir çatal yardımıyla, yumurta çırpılır ve bir fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürülür.

5- En üste çörek otu serpilir ve 190 derece ısıtılmış fırına verilip kızarana kadar (20-25 dakika) pişirilir. 

AFİYET OLSUN :)))

Not : Bebeler için hamura tuz koymadan yapabilirsiniz...




2 Yorum


_cereninannesi_

Çok güzel görünüyorlar pınar abla. Ellerine sağlık

Alpata

basit ve ayrintili guzel anlatim icin tesekkur ederiz, deniycem bakalim, umarim aynisini tuttururum, goruntu olarak olsa bile:)

Yorum yapmak için üye ol