irmik helvası

2

Yarim paket tereyag alt kismi genis bir tencerede eritilir ve iki su bardagi Irmik ile 1 cay bardagi dolusu fistik bu yagda kavrulurda kavrulur..


Iyice kahverengi oluncaya kadar,yani yaklasik yarim saat,daha sonra atesin alti iyice kisilir ,bu arada daha once kaynatilip ilikdan biraz daha sicak olarak hazirladiginiz 4 bardak sut,kavrulmus irmik ve fistik karisiminin ustune yavas yavas dokulur..Bu arada cok dikkatli olun kizgin buhar olusacagini unutmayin ve gardinizi ona gore alin..biraz karisrip, altını kapatın ve 
irmiklerim sutu emmesini bekleyin.. Daha sonra iki su bardagi toz seker ilave edip karistirin ve demlenmesini bekleyin..Ama bence de fazla zaman kaybetmeden sicak sicak servis yapin...Kucuk bir kaseye helvadan doldurup ustunu kasikla duzeltin ve pasta tabagina ters cevirin..uzerine tarcin.




2 Yorum


pinar_ece

oyyyyy çok severim, akşamkini bu tarife göre yapayım; yarım paket tereyağı 250 gr ın yarısı herhalde ?

MelekAnne

yarın deneyeceğim teşekkürler

Yorum yapmak için üye ol