evde peynir yapımı (tarif aslıhank den alınmıştır )Bebişler için

1

Evde yaptıgım yogurttan iki ölçü, 1 ölçü de süt koyuyorum bir kaba. Ocaga koyuyorum, birkac damla da limon suyu koyuyorum kestiriyorum (limon kesilmesini saglıyor). Kaynatmaya gerek kalmıyor, kesildigini anlarsın zaten. Kesilince, bir bez torbam var, tulbent gibi ince biseyden yapılmıs, onun içine koyuyorum karısımı, onu da tel suzgece koyup suzulmesini bekliyorum. 1 gun falan bekliyor, yani acele etme dolaba kaldırmak için. Kalan suyunu da biraz sıkabilirsin istersen elinle, torbadan .Olunca elimle mercimek koftesi buyuklugunde olculer yapıp dondurucuya koyuyorum. her gun 1 tane cıkarıp veriyorum.

  1. Ben bu tarifi kendimce göz kararı evdeki yoğurdumu ve 1 su bardağıdan biraz fazla süt karıştırark yaptım.yalnız akşam yaptım birkaç saat süzüldükten sonra peynir torbamı bir tabağa alıp buzdolabının alt rafına koydum (deepfreeze değil) sabah baktım mis gibi lor peyniri olmuş hafif ekşi ve çok güzel olmuş.hafif pul biberle ve tuzla tatlandırarak yiycem,bugünkü yapacağım yoğurttanda bebişe özel yapcam aslıhanın dediği gibi buzluğa ceviz kadar yapıp çıkarıp günkük vercem kuzuya.Öneririm çok güzel ve hafif bir peynir oldu.Afiyet olsun.




1 Yorum


Seyda_ipek_Haki

süpersin ya tarif çok kolay görnüyo. ama benim yoğurdum hiç tutmadı. annem yaptı onuda ,ipek yemedi. yani ev yğurdu yemiyo biz pes ettik bazen çilekli yoğurt alıyorum . bu peyniri deneyeyim bende. tutmicak ama yinede denemek isterim :) teşekkürler. bu arada afiyet olsun :)

Yorum yapmak için üye ol