Dukan tariflerim

0

DUKAN EKMEĞİ :

10.5 kasık yulaf kepeği
5.5 kasık bugday kepegi
1 kase yogurt
Az tuz
Kabartma tozu
2 yumurta

Hepsi karıstırılır. Kıvamlı bir karısım oluyor zaten .

Midi fırın tepsisinin altına yaglı kagıt serilir, üzerine bu karısımdan yayılır ( benim tepsimin kenarında bosluklar kalıyor ama yayılmıyor )

180 derecede 25-30 dakika kadar pişirip , 15 esit parcaya bölünür.
Buzlukta saklanabilir .

2 parcası atakta günlük kepek ihtiyacınızı , seyirde büyük kısmını karsılar .

Ben genelde sabahları omletle , SP günlerimde ise domates peynir maydonoz ve az yaglı sıcak süt ile tüketiyorum. Yeterince doyurucu oluyor.


DUKAN KÖFTESİ

Yarım kilo az yaglı kıyma , 5-6 kasık yulaf kepegi , 1 yumurta , tuz ve baharatlar .

Bu karısımdan büyükce 12 kadar höfte yapıp fırına attım 180 derecede 40 dakika kadar pişirdim . 4 porsiyona bölüp buzluga kaldırdım . Yagzıs tavada ihtiyac oldugunda ısıttım.

Pratik oluyor



Cup Cake 

( 3. evrede daha uygun - 2. evrede kriz halinde :)))  )

2 yumurta 3 kasık yogurt 5 kasık kadar toz tatlandırıcı 1 kasık kakao birkac damla vanilya aroması kabartma tozu karıstırılıp silikon minik kalıplara  konur 10 kadar cıkıyor .
180 derecede 25 dakika kadar pişirilir 

( Yanlıslıkla 30 dak. tuttum hafif kurudular. Bende üzerini sütle ıslayıp kapalı kapta buzdolabında beklettim gece. Sabaha süt ile ıslak kek kahvaltısı yaptım. Güzel oldu.)


DUKAN PİZZA

Malzemeler
  • 1 yumurta
  • 3 kahve fincanı yulaf kepeği
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Salça
  • Tuz, Kekik
Hazırlanışı

Bir kasede bütün malzemeler karıştırılarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Büyük boy teflon tavayı peçeteyle yağladıktan sonra, hamur tavaya dökülür ve bir kaşık yardımıyla düzleştirilir. Üzerine su ile seyreltilmiş salça sürülerek, kekik serpilir. Daha sonra dukan diyetine uygun arzu edilen tüm malzemeler hamurun üzerine ilave edilierek, tavanın kapağı kapatılır. Kısık ateşte 15 dakika kapağı açılmadan pişirilir.


Revize : 2 fincan kullanarak yaptım cok kalın olmasın diye. Tavada bu sekilde üst kısım ıslak kaldı. Belki krep gibi alt üst yapılarak yada fırında denenerek daha basarılı bir tarif olabilir. 

TAVUK ÇORBA ( Her evre)

5-6 bardak suda bir tavuk gögsü haslanır. Suyuna etleri didilir . Blender içine 2-3 kasık kadar yulaf ezmesi 2-3 kasık yogurt az tavuk suyu koyup karıstırılır ve tenceredeki tavuk suyuna karıstırılarak bir tasım kaynatılır. Mükemmel oluyor.

YAYLA CORBA ( Her evre )

5-6 bardak su -bir küçük kase yogurt- 1 yumurta- 2kasık yulaf ezme yada kepegi  blenderdan gecirilip kaynatılır . Tuzu kesilmemesi için kaynadıktan sonra konur , Kaynarken içine naneside eklenir. Yarım tavuk bulyonda gerekirse eklenebilir .




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol