Kantaron Yağı Yapımı

5

Kantaronun çiçekli dalları öğlen güneş tepede iken toplanır (hazır toplanmışı aktardan alınır).Koyu renk bir cam şişenin yarısına kadar kantaronlar doldurulur - tepilir (oklavayla dibe doğru itin), üzeri zeytinyağı doldurulur. Şişenin ağzı kapakla kapatılmaz, bir bez ile bağlanır (sanırım hava alması gerekiyor) Güneş gören bir yerde bekletilir. 20 gün- 1 ay içerisinde zeytinyağı turuncu bir renk aldığında kantaron yağınız hazır. Bol bol sürün :)

Bu tarif annemin babanesinin tarifi ve annem de her yaz yapar. Yara, bere, yanık, pişik vb. herşeye iyi gelir. Hatta annem boğazı ağrıdığında, soğuk algınlıklarında içiyor. İçerseniz depresyona da iyi gelir çünkü aynı zamanda iyi bir antidepresan. Ama tabi antidepresan etkisi için tabletleri daha faydalı olur. (Bkz: St. John's Worth)




5 Yorum


sevican

Herhangi bir zeytinyağı olur, hatta annem eski yağları (taze olmayan) kullanmayı tercih ediyor. Yalnız şu dönem için yaparsanız, güneş olmadığı için yağınız kızarmaz. Yazı beklemek gerekicek :( Dolayısıyla aktarda satılanlara talim :)

Ulku

sevican, kantaron yagini bildigin ve onemini aktardigin icin seni kutluyorum. bizde de var bir kavanoz, bitkisi icinde.

Ulku

sevican, kantaron yagini bildigin ve onemini aktardigin icin seni kutluyorum. bizde de var bir kavanoz, bitkisi icinde.

EmineKartal

ben de bu hafta ismarladim Pinar Hanim'dan. umarim denilenler gibi her türlü yara-bereye iyi geliyordur.

BercesteD

http://dogakesif.blogspot.com/2010/09/sar-kantaron-veya-binbir-delik-otu.html

Yorum yapmak için üye ol