Yulaf kepeğinden yapılabilecekler

<12>

Ynt: Yulaf kepeğinden yapılabilecekler

01/24/2012 14:02:00

Dukan Sütlaç

2,5 su bardağı yarım yağlı veya light süt
2 yk yulaf kepeği
1 yk tatlandırıcı (ben splenta kullandım)


Süt kaynatılır, kepek eklenir ve kaynatılır, tatlandırıcı konur, 1 taşım kaynatılır. Soğuyunca bol tarçın serpilir... 4 kerede tüketilir...

Ynt: Yulaf kepeğinden yapılabilecekler

01/30/2012 07:40:00

EkKek
6 yk yulaf kepeği
6 yk light süt
2 yk süt tozu
1 yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu

Tüm malzemeleri iyice çırptıktan sonra yağlı kağıda ince şekilde döküyoruz 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Tuzlu kek ile ekmek arası bir şey oluyor. Seyirde 3te birini, atakta iste 3te 1den biraz azını tüketmek gerekiyor.

Ynt: Yulaf kepeğinden yapılabilecekler

Ynt: Yulaf kepeğinden yapılabilecekler

03/28/2012 11:50:00

face açılmıyor bende.. kopyalar mısın tarifi?

Ynt: Yulaf kepeğinden yapılabilecekler

03/28/2012 11:52:00

Tamam kabul alıştığımız simitler gibi değil belki ama en azından görüntüden kurtarıyor.Tadı da gayet güzel ama sadece bir ısırık alabildim çünkü kalanı kızım silip süpürdü:)
Malzemelerimiz ekmekle hemen hemen aynı.Aslında bu kez maya kullanacaktım fakat mayalı denemem istediğim gibi olmayınca eski sisteme geri döndüm.Artık izinli gıdaların dışına pek çıkmak istemiyorum.Nişasta,süttozu hamurişlerine güzel doku katsa da fazla tüketilme riskleri nedeniyle içim rahat etmiyordu.


 MALZEMELER:
-1 yumurta akı.
-1 yk yulaf kepeği(tepeleme olmalı)
-1 yk yağsız yoğurt
-2 yk yağsız süt
-1 çay kaşığı kab.tozu

Tüm malzeme çırpılır ve dinlendirilir.Simit şekli için mikrodalgaya dayanıklı bir kasenin ortasına küçük bir shot bardağını ters çevirip kullandım.
Bu şekilde mikrodalgaya atıp 3dk en yüksek devirde pişiriyoruz.Yarı pişmişken çıkarıp üzerine;

-1 yk balsamik sirke(pekmezimiz yok ama balsamik serbest:))
-1 çay kaşığı toz tatlandırıcı

karıştırıp fırçayla sürüyoruz.ve
-1/2 çay kaşığı susam
ekleyip 4 dk.daha pişiriyoruz.

Biraz soğuması için bekletiyoruz.Veee enlemesine ikiye bölüp light kaşarı koyup(sadece Karper dilimli light uygun.o da her zaman olmamalı:))tost makinesinde biraz eritiyoruz.

Simit mi simit:)Uygun mu uygun.Daha ne olsun:)

Afiyet olsun:))
detaylar için;2012/03/dukan-simit.htmldukandiyetim.blogspot.com/http://

Ynt: Yulaf kepeğinden yapılabilecekler

03/28/2012 11:52:00

...

Ynt: Yulaf kepeğinden yapılabilecekler

04/03/2012 12:00:00

http://dukandiyetim.blogspot.com/

çok güzel gözüküyor

Ynt: Yulaf kepeğinden yapılabilecekler

04/04/2012 06:16:00

pide/ekmek ne derseniz "her yola gelen hamur" diyelim
2 yk yulaf kepeği
1 yk süttozu
1 yumurta
2 çay kaşığı kabartma tozu

Kabartma tozu hariç tüm malzemeyi iyice çırpıyorsunuz, en son kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpıyorsunuz ve yağlı kağıt serilmiş tost makinesine döküyorsunuz (aşağı yukarı yarım santim kalınlığında) kaşığın tersiyle şeklini verebilirsiniz, eşit yayılmasını sağlayabilirsiniz. Tost makinesini yüksek şekilde kapatıyorsunuz (hani üst kademeye takarsınız plakalar birbirine değmez o şekil), spatulayla altını yokluyorsunuz kağıttan ayrılır hale geldiyse ters yüz edip biraz daha pişiriyorsunuz..

ben bunu ilk denediğimde, pişirdiğim sucuğu (dukan versiyon) üzerine koydum, cezvede yağsız kaynattığım sulandırılmış salçayı üzerine döktüm ve yanında yoğurtla yedim.. mis gibi iskender oldu (ki iskenderi geliştirmek için aklımda bir yöntem var ilerleyen günlerde tam iskender tadı oluşacak inşallah)..

sabah da aynı şeyi pişirip peynirle götürdüm, yine başarılı oldu ;)

Ynt: Yulaf kepeğinden yapılabilecekler

05/10/2012 07:50:00

yulaf kepeğine su ekleyip oldukça koyu bir kek hamuru kıvamına getirin, altına üstüne yağlı kağıt kapatarak tost makinasında çıtır çıtır olana dek pişirip salata içine katın veya yanında peynirle kahvaltınızı yapın

Ynt: Yulaf kepeğinden yapılabilecekler

05/30/2012 06:42:00

DUKAN EKMEĞİ

 

Malzemeler

                     ·9 yemek kaşığı yulaf kepeği (tepeleme)

                     ·3 yumurta

                     ·Yarım paket instant maya (1 yk kaşığından az)

                     ·1 tepeleme yemek kaşığı light yoğurt

                     ·7 yemek kaşığı light süt

                     ·1 çay kaşığı tuz

                     ·1 çay kaşığı toz tatlandırıcı (Splenda)


Ben bir yemek kaşığı light labne ekledim. Gelecek sefer 3-4 kaşık light kefir eklemeyi düşünüyorum. 


Gece yaptım, dayanamadım limitim de vardı ekmek arası peynir maydonoz yedim. Hiç pişman değilim...


Hazırlanışı

 

Yulaf kepeğini bir kaseye koyup üzerine mayayı ve ılık sütü ilave edin. Ayrı bir kapta yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpın. Yumurtaların üzerine sütle ıslatılmış yulaf kepeği ve mayayı, yoğurdu, tuz ve tatlandırıcıyı ilave edin ve karıştırın. Üzerini streç filmle kapatıp, sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın. Yaklaşık 1 saat mayalansın. Mayalanan hamuru dikdörtgen kek kalıbına dökün ve 170 derece fırında üzeri kızaran kadar pişirin. Fırına vermeden önce üzerine çörekotu da serpebilirsiniz

<12>

Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
Dukan Diyeti

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...