Limon Kabuklu Kurabiye

08/06/2012 20:01:00

 
(6 kişilik)
Malzemeler:
  • 100 gr tereyağ
  • 2 kahve fincanı  ayçiçek yağı
  • 2 kahve fincanı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı kadar)
Hazırlanışı:
Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı,ayçiçek yağı,buğday nişastası, pudra şekeri, rendelenmiş limon kabuğu ve 2,5 su bardağı unu bir kaba alıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Cevizden biraz büyükçe parçalar koparıp yuvarlayın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip hafif renk değiştirene dek 25 dk kadar 170 derecede pişirin. Beyaz bir kurabiye olarak kalacak pişme esnasında sık sık kontrol edin.
Üzerine tarcın ve rendelenmiş limon kabuğu ile süsleyip servis edin.
Afiyet olsun.


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
ÇAY SAATİ

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...