Arnavut Böreği

04/20/2011 06:42:00



Malzemeler
750 gr un (6 su bardağı)
Tuz
Su

Ara katlara sürmek için
Yarım paket margarin
1 yemek kaşığı tereyağ
Sıvıyağ

İç Harcı
5 patates (ben küçük boylardan seçtim)
2 soğan
Tuz, karabiber

Elenmiş un, tuz ve su ile kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Hamuru 10 dk dinlendirdikten sonra 20 bezeye ayırın. İlk 10 bezeyi tabak büyüklüğünde açın. Bezeleri üzerlerine yağlı karışımdan sürerek üst üste koyun, en son bezeyi koyduktan sonra tepsi büyüklüğünde açın. Araya harcı koyarak geri kalan bezelere de aynı işlemi uygulayıp harcın üzerine yayın. Kalan yağlı karışımı da en üste döküp harcın dışarıya çıkmasını önlemek için kenarlarından içeriye doğru kıvırın. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet Olsun

Not: Arnavut böreğinin orjinali pırasalıdır ancak ben sevmediğimden dolayı iç harcını patatesli hazırladım. Arzu ederseniz kıymalı ve ıspanaklı da hazırlayabilirsiniz.


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
Miniklere Nefis Tatlar

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...