Saçaklı Poğaça Tarifi

09/19/2012 10:01:00





ılık süt,şeker,tuz,sıvıyağ ve maya karıştırılır, un azar azar eklenir ve çok yumuşak kıvamda hamur elde edilir.(elinize hamur yapışırsa,elinizi sıvığa batırıp yoğurun).

- yoğurulan hamur kabarana kadar ılık ortamda bekletilir.

- kabaran hamur cevizden küçük bezeler koparılır ve tepsiye dizilir ve tekrar kabarmaya bırakılır (yaklaşık 1.5 saat bekletin,böylece fırında pişerken 2 katı kabardığını göreceksiniz).

- kabaran hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür ve fırına verilir.175 derece de üzeri kızarana kadar pişirilir.

- pişen bezeler soğutulur ve soğuyan bezeler bıçak yardımıyla ikiye ayırmayacak şekilde ortadan kesilir,  içine hazırlanan peynirli harç sürülür.

- kapatılan bezenin ağız kısmınada hafif harçtan sürülür ve rendelenmiş kaşar,ince kıyılmış maydonoz veya rendelenmiş sosise batırılır ve servis tabağına alınır.afiyet olsun.



  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya veya yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5 su bardağı kadar)

üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

İç harcı için:

  • 100 g beyaz peynir
  • Yarım paket labne peyniri

Süslemek için:

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Rendelenmiş sosis
  • İnce kıyılmış maydanoz


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
ÇAY SAATİ

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...