Baklava Yufkasından Patatesli Börek (20 adet börek için)

08/06/2012 10:20:00



15 adet baklava yufkası


200 ml krema(küçük süt paketlerinde satılanlardan)


3 adet patates


1 adet kurusoğan


1 kase beyaz peynir


1 çay kaşığı tuz ve karabiber


2 yemek kaşığı sıvıyağ


1 yumurta sarısı


Öncelikle patatesleri haşlayalım ve ezici yardımı ile iyice ezelim.Kuru soğanı incecik doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile pembeleşene kadar kavuralım.Ezilmiş patatesleride soğanın içine koyup biraz daha kavuralım.Altını kapatmaya yakın tuz ve karabiber ekleyip ılınınca rendelenmiş beyaz peyniri ilave edelim.

1 adet baklava yufkasını tezgaha serip yumurta fırçası yardımıyla her yerine süt kreması sürelim.İkinci kat yufkayıda üzerine serip aynı işlemi tekrarlayalım.3. ve son kat yufkamızı üzerine kapatalım ve geniş tarafına boydan boya patatesli harcımızı yayıp rulo şeklinde yuvarlayalım.Rulomuzu 4 eşit parçaya bölerek böreklerimizi yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim.(yani üst üste her üç yufkadan 4 adet börek çıkıyor)Kalan yufkalarada aynı işlemi yapıp 20 adet böreği tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürelim.


175 derece ön ısılı fırında kızarana kadar pişirelim.Ilıkken servis yapalım.

Afiyet Olsun...

Not:Fırça ile kremayı baklava yufkasına sürerken çok bastırmamaya dikkat edin.Islanan yufkalar baskı gördüğünde tezhaha yapışabilir.



Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
ÇAY SAATİ

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...