ÇİLEK MARMELATI

05/10/2011 12:21:00



Malzemeler:

750 gr çilek
750 gr toz şeker
1 parça limon tuzu

Yapılışı:

1- Çilekleri yıkayıp süzün ve marmeladı yapacağınız tencereye alın.
2- Üzerilerine toz şekerin tamamını boşaltarak 1,5 saat kadar bekleyin.
3- Çilekler sularını salınca tencereyi ocağa alın. 25-30 dakika kadar orta ateşte ara sıra köpüklerini alarak kaynatın.
4- Erimeye başlayan çilekler 1 parça limon tuzunu ekleyerek rondodan geçirin. 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alın.
5- Soğuyunca kavanozlara paylaştırın. Ağzını sıkıca kapatarak serin bir yerde muhafaza edin

ÖNEMLİ BİLGİ
- Marmelat ya da reçel yapacağınız meyveleri ayıklayıp yıkayın ve süzülmesini bekleyin. Daha sonra çekirdeklerini çıkartın.
- Meyvenin tatlılığına ve olgunluğuna göre meyve miktarının yarısı kadar ya da tamamı kadar şeker kullanın. (1 kilo çileğe 1 kilo şeker gibi)
- Eğer blendırınız yoksa marmelat yapacağınız meyveleri ocağa koymadan önce kevgirden geçirin.
- Marmeladı ya da reçeli ocaktan almadan önce koyuluğunu kontrol edin. (Çay kaşığı ile marmelattan bir parça alın, temiz ve kuru bir porselen tabağa damlatın. Tabağı sağa sola yatırdığınızda kolaylıkla akmıyorsa kıvamı tutmuştur.
- Marmelat ve reçel yaparken orta ve kısık ateş kullanın. Bu sayede taşmasını ve dibinin tutmasını engelleyebilirsiniz.


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
 BICIRIKLARA YEMEK TARİFLERİ

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...