Kıymalı Buzluk Böreği(24 adet için)

08/06/2012 09:34:00

6 adet yufka
250 gram margarin
1 minik kurusoğan
yarım kilo kıyma(dana,kuzu karışık)
1 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı un


Üzeri İçin:1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı süt

Öncelikle yağsız tavaya minik doğranmış kurusoğan ve kıymamızı alıp soğanlar diriliğini kaybedene kadar kavuruyoruz.Altını kapatırken baharatlarıda ekleyip harcımızı soğumaya bırakıyoruz.(ekstra yağ koymayın)

Bir yufkayı tezgaha serip üzerine yumuşak bir silikon fırça yardımıyla erimiş margarin sürüp birazda un serpiştiriyoruz.İkinci kat yufkayıda üzerine kapatıp yufkamızı sigara böreği sarar gibi 8 eşit parçaya bölüyoruz.

Her bir parça üçgenimizin üzerine biraz daha margarin sürüp geniş kısma 1 yemek kaşığı kadar iç harç koyup böreğimizi kalın sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.

Tüm yufkalarımız bitene kadar aynı işlemi uygulayıp börekleri saklama kabına yapışmamaları için her bir katın arasına streç film geçerek diziyoruz ve dondurucuya kaldırıyoruz.

Kullanmak istediğimizde börekleri dondurucudan çıkartıp üzerine 2 yemek kaşığı süt ve yumurta sarısını çırpıp sürüyoruz(zaten hemen donacaktır yumurta sarısı) ve 185-200 derece ısılı fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

Not:Ertesi gün için bile yapıyorsanız mutlaka 1 gece buzdolabında muhafaza etmenizi tavsiye ederim...


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
ÇAY SAATİ

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...