Fırında Tavuk

03/26/2010 12:53:00

Bir tarif de benden;

 

Kuşbaşı tavuk eti (göğüs kuru oluyor, kalça olabilir) rendelenmiş 2 kabak, rendelenmiş 2havuç, 1kutu krema, tuz karabiber vs baharat.

Hepsini karıştırın, fırın kabını biraz yağlayın, (ben genelde kare borcam kullanıyorum) karışımı koyun.

Atın fırına (40dakika falan sürüyor) çıkmasına yakın da kaşar rendesi serpin üzerine.

Hem çok kolay, hem de çok lezzetli.

 

Bir de, fırına verirken üzerine mısır gevreği koyarak da pişirebilirsiniz. O zaman ben kaşar rendesi kullanmadım hiç, nasıl olur bilmiyorum.

 

Afiyet olsun...

Ynt: Fırında Tavuk

03/27/2010 21:19:00

Pişirme torbasına bir kaşık un, bir bütün tavuk koyuyorum. İçine bezelye, patates, havuç. 75 dakika 200 derecede, duruma göre bir on dakika daha pişiriyorum. (Tembelimdir biraz ben:)


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
Her Gün Bir Ev Yemeği Menüsü..

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...