09.08.2012 iftar

<123>
08/09/2012 12:42:00


sehriye corbasi
kuru fasulye
pirinc pilavi (kizlar icin, buyuk kizim kreste alistigindan kuru fasulyeyi pirinc pilavsiz yemiyor, misal nohutu da bulgur pilavli yiyor, oyle bir rutin olusturmus :P)
cacik
kavun

eve giderken de bir yerden lorlu kurabiye, baska bir yerden de fistikli baklava alacagim.
bugun bir cosmusum ki neler canim cekiyor:)

Ynt: 09.08.2012 iftar

08/09/2012 12:46:00

buğday çorbası
kıymalı patlıcan yemeği
çoban salata
ayran
karpuz

güllaç

ahh ben galiba her iftarda tatlı yiyorum, Karatay'a hakaret oluyor ama ramazanda da olmuyor kardeşim:) neyse şaka bir yana Karatay müsade ediyor canim güllaca falan, digerlerini de artık görmezden gelecez ramazana özel

Ynt: 09.08.2012 iftar

08/09/2012 12:48:00

:) yemesek iyi, ama hareket ederek tolere ettigimizi dusunuyorum. gunde 5 km yuruyun, istediginizi yiyin diyor.

Ynt: 09.08.2012 iftar

08/09/2012 12:48:00

su patlicani lezzetli pisirmenin yolu nedir emine (acisini cikarmk disinda)? kiymali patlican yemeginin tarifini yazar misin?

Ynt: 09.08.2012 iftar

08/09/2012 12:51:00

zeytinyağlı ve naneli kurufasülye(dünden kalma)
cacık
? dün pilav vardı ne yapacağımı bilmiyorum

Ynt: 09.08.2012 iftar

08/09/2012 12:54:00

corba yap cigdem.

Ynt: 09.08.2012 iftar

08/09/2012 12:54:00

naneli kuru fasulye nasil oluyor?

Ynt: 09.08.2012 iftar

08/09/2012 12:55:00

di mi Ülkü:) ben gece pilates yaptım, dün aksami öyle kurtardım insallah:)
yaa patlıcan yemegini esim yapmis, evet patlıcanları tuzlu suda bekletmek lazım. onun dışında bir püf noktası yok bence. gerçi karatay'a bakmak lazım, yanımda degil kitap; aksama bakarım.
ama Karatay'ın söyledigi soğanı yağda kavurmayın önemli bir nokta.
tencereye önce domatesleri koyup ardından zeytinyagı, soğan ve kıymayı koymak lazım, ardından da patlıcanları herhalde.
ama bakıcam ben

Ynt: 09.08.2012 iftar

08/09/2012 12:57:00

off naneli kurufasulye, kurufasulyelerin kralı. bilmez misin Ülkü?
bir numarası yok aslında, kurufasulyeye taze nane atıyorsun;
of ki ne off ne güzel oluyor anlatamam.
Trakyada böyle yapılır kurufsulye

Ynt: 09.08.2012 iftar

08/09/2012 13:02:00

 ülkücüğüm
  1 demet  taze soğan
salça
zeytinyağ  isteyen sıvıyağda koyabilir
tuz
haşlanmış kurufasülye
taze nane bol olacak
 fasülyeyi haşla, tencerede doğradığın taze soğanı kavur salça elleyip tekrardan kavur
tuzu ,suyu,fasülyesini ekle pişmeye bırak inmeye yakın doğranmış taze nanesini ekle . soğuk yenen bir yemek





Ynt: 09.08.2012 iftar

08/09/2012 15:03:00

Ulku'cum, patlican malesef kizartma yapmadan o en lezzetli halini alamiyor :) ben 1 kilo sebzeye kullanacagim zeytin yagi ile acisini cikartip havlu pecete ile fazla suyunu sıkdigim patlicanlari teflon tencerede kavuruyorum, eger patlicanin suyunu iyice sıktirirsan fena olmuyor.

<123>

Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
İftar ve Sahur Menüleri - Ramazan Sohbetleri

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...