09.08.2012 iftar

<123>

Ynt: 09.08.2012 iftar

08/09/2012 15:08:00

ayni sekilde dusundum zeynep, kizartmadan olmuyor, sulu yemegini pisirmemek lazim. gerci annemin konyadaki bahcesinde pisen patlicanlar oyle guzel oluyor ki sulu pisirince. ama oylesini nereden bulacagiz iste. kavurduktan sonra ne yapiyorsun peki? 

Ynt: 09.08.2012 iftar

08/09/2012 15:14:00

Kiymasini ya da kusbasisini katiyorum, ama onlari da onceden pisirmis oluyorum genelde. Sonra salca ya da domates, biraz su, tuz ilave ediyorum. Bir de patlican yemeginde sarmisagi bol koymak lazim, cok yakisiyor bence

Ynt: 09.08.2012 iftar

08/09/2012 15:16:00

benim kv. çok güzel yapar etli-kıymalı patlıcan yemeğini... aynen onun yaptığı gibi yapmaya çalışıyorum ama olmuyor. elden ele de farkediyor sanırım.


Ynt: 09.08.2012 iftar

08/09/2012 15:19:00

bugünki menüm komşulardan :)

evde olsaydı

etli patates
makarna
yoğurt

:) bu ramazan sıfır tatlı gittik. eşim de ben de aramıyoruz pek. çorbayı da arada yapıyorum. tek çeşit yemek yetiyor bile. bir de meyve sonrasında...

Ynt: 09.08.2012 iftar

08/09/2012 15:50:00

hepinizin ellerine sağlık ;))


fırında kanat 
pirinç pilavı
semizotu yemeği 
salata
karpuz

tatlı filan yok walla bizde olmamalıda kilolar aldı başını gidiyo zaten :P 

hadi afiyet olsun.

Ynt: 09.08.2012 iftar

08/10/2012 07:21:00

sagol zeynepcim yapacagim bu sekilde.


naneli kurufasulyeyi ilk duyuyorum emine, demek sizin taraflarinmis.
cok tesekkur ederim cigdem, denemem lazim yakin zamanda. gerci evde su anda bulunan iki tencere kurufasulyedne sonra birkac ay yemeyiz sanirim:)

Ynt: 09.08.2012 iftar

08/10/2012 07:29:00

Ülkücüm Karatay'ın kıymalı sebze yemeği tariflerine baktım; patlıcan yemeği yok, pırsayı ise şöyle tarif etmiş:

"Tencereye soğan, kıyma, baharatlar, tuz, salça ve zeytinyağını koyup karıştırın. kısık ateşte 3-5 dakika çevirin. daha sonra pırsa ve havucu ilave edin. üzerlerine sıcak suyu dökün ve kısık ateşte pişirin demiş.Pişmeye yakın bulgurunu ekleyin."

Patlıcana hakikaten sarımsak çok yakışıyor, soğan ve sarımsagını bol koymalı.
bir de ben yaz yemegi dedigim baska bir versiyon yapıyorum, şahane oluyor bizce:)

3 patlıcan (soy, doğra tuzlu suda beklet)
1 kg'ya yakın biber (doğra)
5 domates (blender'lıyordum ama Karatay'dan sonra blenderlamayacagım artık)

Tencereye önce patlıcanları, ardından biberleri, en son domatesleri koy, üzerine tuz ve bolca zeytinyagı ekle. tencerenin kapagini kapat. kısık ateste yaklasık 1 saat pişir.
tadından yenmeyen bir yaz yemegi oluyor bence.
et yemeklerinin yanına da çok yakısıyor, ana yemek olarak da yogurtla-ayranla-karpuzla sahane gidiyor.
afiyet olsun:)

Ynt: 09.08.2012 iftar

08/10/2012 07:37:00

hic su dokmuyor musun?

Ynt: 09.08.2012 iftar

08/10/2012 07:39:00

hayır canım sıfır su.
domatesin suyu yetiyor, patlıcan da su salıyor; hatta piştiginde epey sulanmış oluyor.
ama en önemlisi kısık ateş. orta veya yüksek ateste yanar bu yemek.
ve ben seramik tencerede yapıyorumi ne olur ne olmaz patlıcanlar yapısmasın dibe diye.

Ynt: 09.08.2012 iftar

09/05/2012 12:39:00

Emine kırmızı yeşil biber farkeder mi.Bir de sarımsak yok sanırım öyle mi

<123>

Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
İftar ve Sahur Menüleri - Ramazan Sohbetleri

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...