fırında beşamel soslu patates

02/01/2013 21:23:00


MALZEMELER:
arzuya göre kuru fesleğen
karabiber
tuz
1.5 su bardağı kadar kaşar peyniri rendesi
Yaklaşık 1.5-2 kg patates

Beşamel sos için:
1 çay kaşığı tuz
1.5 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
1/2 su bardağı un
2 su bardağı süt
Patateslerin kabuklarını soyup birer parmak kalınlığında yuvarlak yuvarlak dilimleyin Bir tencerede yeteri kadar suyla haşlayın.Haşlanan patatesleri borcama dizin.Küçük boy bir tencereye margarini koyup orta ateşte eritin.Unu yavaşça ilave edip karıştıra karıştıra kokusu çıkana kadar pişirin.
Üzerine sütü ve tuzu koyup karıştıra karıştıra biraz koyulaşana kadar pişirin.Pişen beşameli patateslerin üzerine döküp fesleğen serpiştirin.
Rendelenmiş kaşarı da beşamelli patateslerin üzerine döküp önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
afiyet olsun.


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
Her Gün Bir Ev Yemeği Menüsü..

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...