Sandvic fikirleri - Ruki'den

11/07/2012 10:25:00

, icine kendi sevdiginiz baharat ve kuru, taze otlardan da koyarak, hatta icine HASLANMIS patates, havuc puresi ya da minik kupler gibi sebzeler de koyarak burger, kofteler yapin +1 yaprak marul+2 ince dilim domates+ bir ince dilim peynir+salatalik tursusu-boyuna ve ince dilimlenmis+ kizartilmis 5-10 patates+ ekmeklere cok az mayonez+hardal ya da pesto sosu karisimi surun. )(eti minik parcalara kesin; robota koyun ve kendiniz CELIK BICAKLI robotta cekin-kiyma yapma isini, en iyi lop yagsiz begendiginiz parcalari secerek evde robotta kendiniz yapin derim-muhtesem oluyorTavuk, ya da hindi kiymasindan     1.

ekmek arasina kizartilmis balik +tarator sosu koyun.    2.

surulur+ bir yaprak marul+3 dilim domatesle+tursu dilimi ile servis yapilir.KALORISI COK DUSUK OLAN HARDALTavugun kemiksiz cig gogus etinden filetolar kesilir evde ;agir bir tavanin alti veya et dovucusu ile strec saran naylon icine konup dovulur; inceltilir doverek. 2-3 yemek kasigi Zeytinyagi+ limon suyu+1-2 ezilmis sarimsakli sosda buzdolabina konarak 1 saat marine edilir. Izgara yapilarak . teflon tavada vs de pisirilir+ ekmege ince mayonez veya tartar sosu veya pesto ya da sadece incecik     3.

ekmek arasina firinda kizarmis 5-6 dilim patates+izgara tavuk parcalari+yesil marul +uzun tursu salatalik dilimi+2 –3 tek halka sogan koy    4.

Ekmege hazir hardal surulur+halka 3-5 adet sogan+tursu+tutsulenmis hindi veya tavuk eti dilimleri konur+mayonez ( FIRINDA ROSTO OLARAK PISIRILMIS TAVUK VE HINDI SOGUK ETLERINI HERZAMAN TUTSULENMIS ETLERE TERCIH EDIN; TUTSULENMIS ETLERDE,SOSI,SALAMLARDA VS KANSERE YOL ACAN NITRAT KULLANILMAKTADIR. Kendiniz evde haslanmis vs tavuk ve hindi etlerini sandoviclerde kullanin ;-))))    5.

Ekmege mayonez surun 1 tatli kasigi incecik+ustune 2 ince peynir dilimi+didiklenmis bolca tavuk gogsu eti+ 5-8 adet yarim ceviz+2-3 domates dilimleri+marul yapragi ve bolca karabiber ekin taze cekerek.    6.

Ekmege mayonez surulur+suzulmus ve evde hazirlanmis ton baligi salatasi+ tursu+domates dilimi+marul konur.    7.

ISVEC RUYASI- ½ kap=125 ml mayonez+2-3 tatli kasigi hazir dijon hardal+1 limon suyu+350 gram pismis ayiklanmis,didiklenmis balik veya tavuk parcalarini hep birlikte karistirin +sandovice marul yapraklari+ boyuna 4 de kesilmis dilimlenmis kati yumurta ile birlikte bolca koyun    8.

Ekmege zeytin ezmesi surun , arasina yumurta salatasi koyun bolca+dilimlenmis salatalik tursusu+biraz da cips     9.

EKMEGE alta krem peynir surun+pesto surun+izgarada pismis kirmizi etli dolmalik vs biber koyun.  10.

KARIDESLI 1-¼ kap= 60 ml mayonez+1/4 kap sour eksi krema veya suzulmus yogurt +250 gram pismis karides+150 gr didiklenmis pismis beyaz balik+ 100 gr pismis, konserve veya cig ince dilimlenmis mantar+2 yemek kasigi limon suyu+az tuz+karabiberi karistirin ve birazini ekmek arasina bolca koyun+marul yapragi+ dilinlenmis domates+2-3 ince halka cig sogan  11.

KARIDESLI 2- 500 gr ayiklanmis ve az sirkeli suda ,su kaynadiktan sonra 5 dakika pisirilmis,suzulmus,ayiklanmis karides+200 gr incecik dilimlenmis cig mantar+1 kap pismis suzulmus bezelye+3-5 yemek kasigi sizma zeytinyagi ve birlikte cirpilmis 2 tatli kasigi hardal ve 2-3 tatli kasigi sirke ve 1 dis ezilmis sarimsak +ince kiyilmis maydanoz buraya kadar soylenen herseyi karistirin derin bir kapta+tuz+karabiber+ve de 2 kati yumurtayi boyuna 4 de bolun.  12.

Ekmege catalla ezilmis cok bol konserve sardalye parcalari+cig sogan halkalari+ dereotu+limon sulu 1 yemek aksigi mayonez+ marul yapraklari  13.

Ekmegin ustune teflon tavada/sahanda pisirilmis 2 kirilmis yumurta+ 3-4 domates dilimi+karabiber+ 1 dilim herhangi bir peynir 9elmegin kendisine inccik hardal surun)  14.

Kati pismis 2 yumurta dilimleri+pismis 5-7 karides veya karides konservesi+az mayonez+maydanoz veya dereotu+domates dilimleri+tursu  15.

Ekmek arasina mayonez ya da hardal surun incecik+tutsulenmis somon fume balik dilimi+sevdiginiz bir peynir+marul yapragi  16.

Roasted beef/rosto edilmis biftek soguk ince dilimleri-makine ile kesilir-+domates halkalari+kizarmis yumurta+sogan halkalari+salatalik tursu halkalari  17.

Dilimlenmis rosto edilmis biftek +remulad sosu+coban salatasi+maydanoz dali  18.

Pestolu Mayonez+ didiklenmis tavuk gogsu veya tutsulenmis ya da rosto edilip makine ile incecik dilimlenmis tavuk gogsu dilimleri+domates +sogan dilimleri  19.

Kizartilmis balik+remulad veya tartar sosu+domates halkalari  20.

Bol Isvec veya bizim koftelerimiz+ sosu+ veya domates halkalari+marul yapraklari  21.

Ekmege veya pide cebine humus surun+icine kizartilmis falafel=nohut kofteleri+turp +kirmizi etli biber dilimleri koyun  22.

Ekmege sarimsakli sizma zeytinyagi veya pesto surun /gezdirin bolca+beyaz peynir dilimleri+pul biber+kekik+Humus veya patlican salatasi koyun icine 2-3 kasik  23.

Ekmege feslegenli veya sarimsakli zeytinyagi gezdirin+sevdiginiz peynirler+sevdiginiz baharatlar+aci toz biber+karabiber+2-3 ince dilim domates koyun ve karabiber ekin ve tost yapin.  24.

Ekmege kiyilmis maydanozlu krem peyniri surun bolca+zeytinden yapilmis tapenade,ezme salata hazirlayin ve 2-3 kasik koyun+yesil marul   25.

Sogan+ezilmis sarimsak+tavuk cigeri+baharat sote edin pisirin ve ekmege az mayonez surun+ciger koyun bolca+marul+domates+salatalik tursusu  26.

Ekmek arasina yesil zeytin tapenade koyun 3-4 yemek kasigi+ keci peyniri veya beyaz peynir koyun cok bol+feslegen yapraklari  27.

Ekmek arasina izgara yapilmis tavuk+rostoe dilip soyulmus kirmizi etli biber+maydanoz  28.

Ekmek arasina kizarmis balik+feslegenli pesto+ guneste kurutulmus ve zeytinyaginda bekletilmis domates  29.

Ekmek +konserve ton baligi salatasi+marul yapraklari  30.

2 yumurtayi yanmayan tavada zeytinyagi ile pisirin-tuz+karabiber+pul biber koyun;piserken tahta kasikla vs ileri geri itin. Ekmege az ince mayonez surun+yagda pismis yumurtalar+varsa 1-2 dilim salam+ince dilim 2 adet sevdiginiz bir peynir koyun+2 dilim domates+1 yaprak ince marul ya da maydanoz yapraklari koyun.  31.

Ekmege sarimsakli+naneli+cok bol salatalik rendelenmis suzulmus,limon sikilmis yogurt surun+2-3 adet izgara vs kiymadan kofte koyun+2-3 halka sogan+2-3 ince halka domates+5-7 adet kizarmis patates  32.

Ekmege az tartar sosu surun+haslanmis ve kemikleri alinmis 100 gr soguk tavuk eti+domates dilimi+tursu dilimi+pul biber+tartar sosu koyun uste  33.

Ekmege zeytinyagi+limon+karabiber+tuz+ezilmis sarimsak karisimindan dokun az az gezdirerek+ustune pismis,ayiklanmis beyaz etli balik veya herhangibir deniz urunu koyun+2-3 halka sogan+domates dilimleri+marul+tartar sosu koyun 2 yemek kasigi+2 yaprak feslegen.  34.

100 gramlik ton baligini suzun;2 tatli kasigi mayonezle karistirin+1 yemek kasigi kiyilmis rosto edilmis/kozlenmis ve buzdolabinda sarimsakli az zeytinyagi icinde beklettiginiz kirmizi etli taze biber +2 dilim domates koyun kepekli 2 dilim ekmek arasina  35.

ekmek arasi bol arnavut cigeri+halka sogan+domates halkalari veya marul yapragi  36.

Ekmek arasina pesto surun+ tavuk ve dana cigeri karisimindan sote+marul yapragi+2,3 iri halka sogan+2 ince domates dilimi  37.

Ekmek arasina yogurt+limon suyu+2,4 dis ezilmis sarimsak+bolca kiyilmis cok aci taze biberi karistirin ve surun bolca+arasina izgara edilmis tavuk vs etini dilimleyin+ ince domates halkasi+kirmizi sogan halkasi 2-3 tane  38.

Ekmek arasina tutsulenmis dilimlenmis soguk hindi eti+aci taze biber kiyilmis eritme peyniri+yesil/kirmizi aci taze biber+marul yapragi+domates dilimi koyun  39.

Ekmek arasina izgara yapilmis tavuk eti dilimleyin+yine aci taze biber kiyilmis karistirilmis eritme peyniri Phillidelphia vs +salatalik tursusu dilimleri+marul yapragi+kirmizi sogan halkalari koyun  40.

Ekmek arasina firinda rosto edilerek pisirilmis soguk hindi eti dilimleri+icine sarimsak ezilmis ve maydanoz vs kiyilmis krem peynir+guneste kurutulmus domates puresi+domates ve sogan halkalari koyun  41.

Ekmek arasina sarimsakli ve naneli krem peynir (1 paket krem peynir+ezilmis 3-5 dis sarimsak+kiyilmis taze nane yapraklarini veya ispanak yapraklarini karistirin ve buzdolabinda saklayin) +rosto edilmis,kozlenmis kirmizi etli biber+kasar veya benzeri dilimlenmis bol peynir+marul yapragi+domates ve sogan halkasi koyun  42.

Ekmek arasina somon fume balik soguk dilimleri+sade krem peynir+domates dilimleri+kirmizi sogan halkasi ve 3-4 adet cekirdekleri bicak sirti/veya kavanoz dibi ile vurularak cikartilmis zeytin taneleri koyun  43.

Philedelphia eritme-krem peyniri vs nin sandovicler icin hazirlayabileyeceniz tum cesitleri- sade, bahceden uygun sebzelerin taze veya haslanmis purelerini, kiyilmislarini karistirin, veya Bal+ceviz, sucuk+taze sogan,ince kiyilmis taze aci biberin herturlusu, zeytinli, naneli,kekikli, somon fumeli, cilekli,vs   44.

Pide,ekmek arasina yogurt sosu+ az zeytinyagi ile fircalanmisve izgara yapilmis cesitli sebze dilimleri+sert veya beyaz peynir peynir dilimleri+ceviz parcalari  45.

Pideye acili harissa sos surun+doner koyun+ustune sarimsakli suzulmus yogurt sosu koyun 2-3 kasik  46.

Kepekli ekmege incecik maydanozlu vs mayonez surun+125 gram gibi soguk fume beyaz tavuk eti dilimleyin veya haslanmis veya izgarasi yapilmis beyaz tavuk eti didikleyin+2 dilim ince bir peynir+karabiber+aci pul biber+ 3-5 adet yarim ceviz +1 marul yapragi+dilimlenmis domates  47.


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
Beslenme Çantası Menuleri - Lunch Box Ideas

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...