Mahlep

06/02/2011 17:59:00

Mahlepin kokusunu çok seviyorum, özellikle tuzlularda. Her ne kadar çok hamur işi yapmasam da evde bulundurmak istiyorum. Ama ne zaman mahlep alsam, bir sonraki kullandığımda kurtlanmış oluyor. Ben tazesini mi alamıyorum, yoksa buzdolabında mı saklamak gerekiyor?

Ynt: Mahlep

06/02/2011 19:42:00

dr. oetker'in mahlepli kabarma tozu var, aklinmda bulunsun süper birşey...

ben buzdolabinda saklardim, ama herseyimi buzdolabina koyangillerdenim:)

Ynt: Mahlep

06/02/2011 19:44:00

ozgekuzey, aslında kilitli poşette sakladım iki seferinde de, ama dediğin gibi belki aldığımda bayattı.


yasemin_ekin, ben de bir kez aldım ondan ve tuzluya ne kadar yakıştığı o zaman fark etmiştim. Belki de maceraya girmeden fazla direk ondan kullanmak lazım :)

Ynt: Mahlep

06/02/2011 19:49:00

Belki önce serip güneşte nemi gitsin diye havalandırılabilir, sonra da kapaklı bir kap veya kavanozda saklanabilir. Hatta havası alınan tupperware tarzı bir kapta daha uzun süre dayanabilir. ;)

Ynt: Mahlep

06/03/2011 06:25:00

Damlacım cam kavanozda buzdolabında 10 yıl bile saklayabilirsin, hiç birşey olmaz

Ynt: Mahlep

06/03/2011 06:36:00

ben de ihracatçısı olarak en az iki yıl raf ömrü veriyorum. Buzdolabında daha uzun süre saklanır tabi.

Ynt: Mahlep

06/03/2011 13:43:00

gecen yaz almıstım en son.herseyım cam kavanozdadır ve buzdolabında saklarım..hiçte bişey olmadı..tavsıye ederım :))


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
Mutfak Sırları

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...