açma tarifi

05/05/2011 11:59:00

Üyenin kendi isteğiyle ya da kurallara aykırılıktan dolayı üyeliği sonlandırılmıştır.

Ynt: açma tarifi

05/06/2011 07:43:00

portakal ağacını bende biliyorum çok güzel tarifleri var ama bazıları eksik.2 tarif denemiştim bndan 3 sene önce o zaman yeni evliydim hiç güzel olmamıştı ama zeytinyağlı dolması tarifini yaptım güzeldi

Ynt: açma tarifi

05/06/2011 08:14:00

Malzemeler :

1 Su bardağı ılık su

1 Su bardağı ılık süt

1 Su bardağı sıvıyağ

1 Paket yaş maya

1 Yumurta (akı içine-sarısı üzerine ama 1 tane yumurta sarısı yetmiyor ilave gerekiyor)

3 Yemek kaşığı şeker

1 Tatlı kaşığı tuz

İçine sürmek için yumuşamış tereyağı

Zeytin ezmesi

Aldığı kadar un

Çörek otu

Yapılışı:

1- Kabın içine mayayı koyup üzerine ılık suyu ilave edip mayayı eritiyoruz.Üzerine ılık sütü, sıvıyağı,yumurta akını koyup karıştırıyoruz.

2- Unu,şekeri,tuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz. (Çok un eklemeyin sert olur elden biraz yapışarak kurtarın,iyice yoğurun unuda elerseniz daha güzel oluyor)

3- Kabın üzerini streçle kapatıp, bezle sarıp 1 saat kabarmasını bekliyoruz. Kabaran hamurdan parçalar kopartıp yuvarlıyoruz, bir parça tereyağı alıp üzerine sürerek elimizle açıyoruz, içine zeytin ezmesi sürüp rulo yapıp hamurun uçlarını birleştirerek yuvarlak açma şeklini veriyoruz.

4- Tepside mayalanması için biraz daha bekletip (kabarana kadar) üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. 2 tepsi 22 adet oluyor.

Afiyet olsun.


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
Her Gün Bir Ev Yemeği Menüsü..

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...