ıslak mendil zararları
Merhaba,
Büyük bir kurtarıcı olarak gösterilen ıslak mendillerle ilgili şüphelerim var. Bir arkadaşımın söylediği özellikle kız çocukların genital bölgeleri için mahsurları olduğu dün aklıma geldi. İnternette biraz araştırınca kaynağı belli olmayan bir bilgiye rastladım:
buna göre, birçok mendilde bulunan paraben türevleri, Propylene glycol, lanolin, Phenoxyethanol, Cetrimonium chloride vb içeriklerin (ki bunlar çoğu üründe varmış) sinir sistemi tahribatından kansere kadar pek çok hastalığa yolaçtığını okudum.
Doğum sonrasında hastanede de kullanılıyordu ve biz de aynı şekilde devam ettik. Uni Wipes ve Migros'un kendi markalı mendilini kullanıyorum. Birinde içerik yazılmamış, diğerinde bu maddelerin çoğu var (!)... Zaten iki marka da aynı üreticinin üretimi.
İngilizce bilgiye henüz rastlayamadım ama Fransızca, Almanca da deneyeceğim. Konuyla ilgili bilgisi olan var mı?
Ciddi ciddi eski usul tülbente mi dönsem diye düşünüyorum.
Ynt: ıslak mendil zararları
ben oğlum doğduğundan beri uni yenidoğan kullanıyorum bana farklı gelen şu:diğer ıslak mendiller çok fazla sulu ve kokulu uni ise kokusuz ve nemli çok sulu değil ayrıca bebeğimin poposunu tek iyi tutan ıslak mendil ben şiddetle tavsiye ediyorum bence migrosun ürününü alma ben uni baby güveniyorum (ekstra bişide kötü eleştiri duymadım hakkında)
Ynt: ıslak mendil zararları
Ynt: ıslak mendil zararları
ben oğlumda hep pamugu ıslatıp kullandım eger kaka yaptıysada once ııslak mendılle temizleyip sonra yıne ıslak pamukla sildim islak mendilin etkisi kalmasın diye..zaten cok kaka yaparsa hep yıkıyorum popişini..bugune kadar da dalinin ve johnsons baby
nin mendillerini kullandım hiç pişik olmadıı.ama her bezlememde mutlaka az da olsa johnsons baby pişik kremi sürüyorum..
acaba kaliteli markalar bile böyle tehlikeli olabilme sorumluluğunu alır mı ki üzerlerine.bencede kaliteli oldugu muddetce zararlı olmamalı.
hepsi bir yana aslında yine en iyisi eski usulller keşke biraz da kullanışlı olsalar:)
Ynt: ıslak mendil zararları
Merhaba,
Ynt: ıslak mendil zararları
ben sureklı bım ın ıslak mendıkını kullandım ılk oglumdada ıkıncıdede ama en ufak bırsey goremdım cokta dusuenmek ıstemıyorum aslında pısık bıle olmadı maasallh:)
Ynt: ıslak mendil zararları
bende realde hops marka 1.5 tl bir mendil buldum ve bi sürü depoladım, yetti artık ıslak mendile dünyanın parasını dökmek. bizim kuzuda daha hiç pişik olmadı, biraz rahat olmak çok takıntı yapmamak gerekiyo sanırım.
Ynt: ıslak mendil zararları
Ben yıkıyorum... Doktorumuz da yaşadığımız böbrek iltihabının ertesinde yıkamamızı tavsiye etti, en en olmadı ıslak pamukla temizliyorum... Mendilleri dışarı çıkıp, yıkama imkanı bulamadığım yerlerde kullanıyorum...
Ynt: ıslak mendil zararları
ben dogdugundan beri unibaby islak mendil kullaniyorum. gunde birkez gece yatmadan mustela pisik onleyici krem suruyorum. tum gece altini acmiyorum. uykusunu bolmuyorum. hic pisigimiz olmadi. bu arada her aksam banyo yapiyor. altini degistirirkende 5 dk. havalandiriyorum.
Ynt: ıslak mendil zararları
Biz de pampersin(prima) ıslak mendillerini kullanıyoruz. arada da molfix. ama üzerinden tekrar su ve pamukla siliyorum. sonuçta ne kadar da iyi olsalarda bir sürü kimyasal madde içeriyorlar. İşimizi garantiye alma açısından da su ile siliyorum. her gün mutlaka sebamedin pişik kremini sürüyorum.
Ynt: ıslak mendil zararları
bende unibaby yenidoğan kullanıyorum.. pişik kremi olarak da aynı markayı kullanıyuorum ve gayet memnunum, yogurt gibi oluyor ama guzel bir krem..
onun dısında sık sık saf zeytinyağı kullandıgımda oluyor.. özellikle banyodan sonra bebeyağı yerine daha cok zeytinyağı kullandıgım oluyor ve poposuna da bolca suruyorum ondan.. gun içerisindede muşamba gibi bi ortumuz var, onun uzerine yatırıyorum acıyorum
altını 15-20 dk debeleniyor beyimiz :))) bunu gun içerisinde 4-5 defa yaptıgım oluyor. hem hava almıs oluyor hemde su sıcak gunlerde bezden bunaldıgında rahatlamıs oluyor miniğim..
