FINDIKLI VE VİŞNELİ KURABİYE

08/03/2012 09:35:00

FINDIKLI VE VİŞNELİ KURABİYE


MALZEMELER:

* 250 gr tereyağı/ margarin (oda sıcaklığında)
* 5 yemek kaşığı pudra şekeri
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 yumurta ( sarısı içine, akı dışına)
* Aldığı kadar un
* 1 su bardağı dövülmüş fındık
* Vişne reçeli tanesi veya vişne kompostosu tanesi (sayısını bilmiyorum.Her kurabiyenin üzerine bir tane konacak)


YAPILIŞI:

- Oda sıcaklığındaki margarini/ tereyağını, yumurta sarısını, vanilyayı, pudra şekerini , kabartma tozunu derin bir kabın içinde elinizle yoğurmaya başlayın.
- Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin.
- Üzerini kapatıp on dakika dinlendirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve ortasını parmağınızla basırarak çukurlaştırın.Üst kısmını önce yumurta akına sonra fındığa bulayıp tepsiye dizin.
- Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Soğuyunca ortasındaki çukura vişne tanelerini dizin.


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
ÇAY SAATİ

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...