şekersiz tatlı kek/28.12.2011

<12>
12/28/2011 09:52:00

Bugün kızıma kahvaltının yanında yaptığım kekin tarifi şöyle:
 
2 yumurta
1 yemek kaşığı pekmez
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı kuru üzüm
1/4 çay bardağı zeytinyağ
1,5 su bardağı kadar tam bugday unu
çaykaşığının ucuyla zencefil ve tarçın
toz ceviz

önce yumurtalar çırpılır,üzerine üzüm hariç tüm malzemeler eklenir ve karıştırılır
kuru üzümler suda 1 dk. kadar haşlanır ve bir kasede una bulanır (kek pişerken dibe çökmesin diye) en son onlar da eklenir ve yağlanmış kalıba dökülüp 170 C de 35-40 dk da pişer
(hamurun kıvamı akışkan olacak ama kaşıktan çok hızlı da akmayacak)
 kahvaltıyı sevmeyen kızım koca 1 dilim yedi:) ara öğün olarak btiki çayı ya da meyve suyuyla birlikte verilebilir.

Ynt: şekersiz tatlı kek/28.12.2011

12/28/2011 10:24:00

canım ellerine sağlık kuzuma afiyet olsun:)

Ynt: şekersiz tatlı kek/28.12.2011

12/28/2011 10:26:00

teşekkür ederiz:)

Ynt: şekersiz tatlı kek/28.12.2011

12/28/2011 11:03:00

sevgili gullika çok teşekkür ederim tarif için mutlaka deneyeceğim ama aklıma takılanlar var cevaplarsan sevinirim...şimdi yağ için zeytinyağı demişsin ya bu sanırım ayçiçek yağı, pekmez ne pekmezi kullandın bide  haşlanmış üzümleride tam bugday ununa buluyoruz dimi? yani sen tam olarak nasıl yaptıysan bende aynen öyle yapmak istiyorum ki seninki gibi lezzetli olsun:))teşekkür ederim şimdiden...

Ynt: şekersiz tatlı kek/28.12.2011

12/28/2011 11:18:00

akşam hemen yapıcam, teşekkürler paylaşımın için

Ynt: şekersiz tatlı kek/28.12.2011

12/28/2011 11:25:00

merhaba serapneva,zeytinyağı kullandım evet,ayçiçek yağı değil.Pekmez de babaannemin yaptığı doğal dut pekmezi.Haşlanmış üzümleri kaseye koy üstüne biraz un koyup şöyle zıplat birkaç defa hepsi döne döne una bulanıyorlar sonra tek tek al kek karışımının içine at.normal un da olabilir ben t.bugday kullandım

Ynt: şekersiz tatlı kek/28.12.2011

12/28/2011 12:06:00

cok saglikli ve bulunmaz bir tarif. ben de cok tesekkur ediyorum. aylardir kek yapmiyordum (seker yuzunden), pekmez olcusu de cok fazla oluyordu tariflerde ki onun da fazlasi zararli. aylar sonra yapacagim ilk kek olacak :)

Ynt: şekersiz tatlı kek/28.12.2011

12/28/2011 12:07:00

evet ülkü gecen konuştuğumuz gibi bir tarif  bu bakalım...

Ynt: şekersiz tatlı kek/28.12.2011

12/28/2011 12:10:00

serap ilk kim denerse goruslerini soylesin :)

Ynt: şekersiz tatlı kek/28.12.2011

12/28/2011 12:27:00

denemeden söyleyeyim,kabartma tozu olmadığı ve ölçü az olduğu için fazla kabarmasını beklemeyin:)çok süngersi değil,ekmek gibi biraz, çok tatlı da değil hafif tatlımsı yani,daha tatlı isteyenler için pekmez ve kuru meyve miktarı arttırılabilir. varsa eğer küçük bir kalıpta pişirin,büyük kalıpta az hamur olunca kabuk kısmı çok,iç kısmı az oluyor dolayısıyla kuru oluyor

Ynt: şekersiz tatlı kek/28.12.2011

12/28/2011 12:30:00

tamam, zaten olculer az gorundu gozume, kucuk kapta yapariz. neden kabartma tozu yok peki?

<12>

Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
BUGÜN BEBEĞİME NE PİŞİRDİM?

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...