19 Temmuz

<123>

Ynt: 19 Temmuz

07/19/2010 11:29:00

Bu arada benim haftalık menüm baya bi fiks oldu şu sıralar: taze fasulye , barbunya,semizotu ,bezelye mutlaka oluyor.Pazar günü semt pazarına gidip ,buları alıp geliyorum:))

Ynt: 19 Temmuz

07/19/2010 11:30:00

Şenay,ben de nar ekşisi ve bol cevizle yapıyorum.yazın süper oluyor.

Ynt: 19 Temmuz

07/19/2010 11:30:00

Bebeler için değil ama büyükler için Çakma biber kızartması: Biberler halka halka doğranır, az yağda teflon tavada iyice oldürülür. Ağzını kapatmayın ki haşlama gibi olmasın. Yağ da çok çok az olmasın ama kızartma gibi bol da olmasın. Biberler öldükten sonra üzerine sarımsaklı yogurt.  Ben kızartma yapmaktan haz etmem, bu kızartma gibi lezzetli ancak daha sağlıklı oluyor.

Ynt: 19 Temmuz

07/19/2010 11:33:00

yasemin ben bunu deneyim,baylırım biber kzıartmasına,ama kızartan ben değilsem:)
eylem ben cevizsiz yaptım,ama cevizlisi süper olur. eşimin ekstra kaloriye ihtiyacı yok.  cevizli ıslak kek deneyeceğim yiğit için. hem ceviz hem yumurta girsin midesine.

Ynt: 19 Temmuz

07/19/2010 11:37:00

patlıcan musakka
z.yağlı biber dolması
çoban salata
karpuzzzzz

Ynt: 19 Temmuz

07/19/2010 11:43:00

senay, tamam biz onu yapiyormusuz. ben de nar eksisi kullaniyorum ama sumak atmiyormusum. sumak ve ceviz atarak ben de deneyecegim.

eylem, biz de bi sure taze fasulye-bezelye-kabak seklinde gittik.

Ynt: 19 Temmuz

07/19/2010 12:10:00

Sumak + biraz kırmızı biber de yakışıyor.Taze nane doğruyorum ben bir de kuru nane yerine.

Ynt: 19 Temmuz

07/19/2010 12:15:00

Şimdi aklıma geldi. tam yaz salatası, çok da bereketli.
1 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı pirinc
2-3 havuc
4-5 taze sogan
kuş üzümü,
1/2 demet dere otu
taze nane ve ya kuru nane

sosu için
sirke, limon, zeytinyağı, (tercihe bağlı, ama mercimek bayağı yag ve eksi kaldırıyor)
1 çay kaşığı şeker,
tuz,
1 çay kaşığı kimyon,
2-3 diş sarımsak

yapılışı:
yeşil mercimek ve pirinc ayrı ayrı kaplarda haşlanır. Tam yumuşamayacak, ama çok da diri olmayacak.
Onlar haşlanırken havuc rendelenir, yeşillikler doğranır. Hepsi geniş bir salata kabının içine konur.

Yaşlanmış yeşil mercimek ve princ soğuk sudan geçirilir. Salata kabına eklenir.

Sos malzemeleri karıştırılır. Üzerine gezdirilir. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirilip afiyetle yenir. 

 Not: ben kuş üzümünü en son ekliyorum. Tercihe bağlı. Kimisi tatlı tatlı sevmiyor.  

Ynt: 19 Temmuz

07/19/2010 12:19:00

amanin yasemin, bu ne, ilk defa duyuyorum. ne yaptim ne yedim. hangi yorenin?

Ynt: 19 Temmuz

07/19/2010 12:21:00

Yeşil mercimeği çok severim.Yapmak lazım bir ara.sağol yasemin.

<123>

Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
Her Gün Bir Ev Yemeği Menüsü..

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...