bebişlerin sevdii lezzetler

Ynt: bebişlerin sevdii lezzetler

03/14/2011 16:27:00

bal kabaklı çorba tarifi istiyorum?bilen varsa çok iyi olur

Ynt: bebişlerin sevdii lezzetler

03/14/2011 16:32:00

berenim ben merlinin annesinin anlattığı gibi balkabağını buharda haşlıyorum pişince elma ile karıştırıyorum pekmez ve z yağı ile yediriyorum seviyor benim minik

Ynt: bebişlerin sevdii lezzetler

03/14/2011 20:19:00

taeşekkürler

Ynt: bebişlerin sevdii lezzetler

03/15/2011 16:12:00

balkabagi corbasi icin soyle bir tarif buldum ama sogan koyabilirmiyiz sizce ??
*       1 çorba kasesi küçük küp küp doğranmış balkabağı
*       1 küçük doğranmış patates
*       1 halka soğan (lezzet vermesi için)
*       1 tatlı kaşığı zeytinyağı
*       deniz tuzu (1 yaş ve üzeri)
*       su
Zeytinyağ hariç bütün malzemeyi üzerini 1 parmak geçecek kadar su ile tencereye koyup, kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebzeler yumuşayınca çorbayı tel süzgeçten geçirin. Fazla koyu olmıyan bir bal kabağı püresi elde edeceksiniz. Bu püreyi olduğu gibi bebeğinize yedirebilirsiniz yada bir miktar sıcak su katıp bir taşım daha kaynatabilirsiniz.


Ynt: bebişlerin sevdii lezzetler

03/15/2011 18:48:00

Ben bircok corbasina koyuyorum sogan. Hic bir problem yasamadim..

Ynt: bebişlerin sevdii lezzetler

03/15/2011 19:40:00

Ben de sogan kullaniyorum hatta 1-2. Dis sarimsak bile koymaya basladim daha lezzetli ve saglikli

Ynt: bebişlerin sevdii lezzetler

03/16/2011 15:23:00

Bebek bisküvisi :
100 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı pekmez
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
14-15 tepeleme yemek kaşığı un
Birkaç damla limon suyu

Bütün malzemeler karıştırılır.kıvama göre un eklenebilir.El ile yuvarlayarak yada merdane ile şekil verilir. Sert olmaması için çok ince olmaması gerekiyor.
170 derecedeki fırında 15 dakika çok kızartmadan pişirilir.

Ynt: bebişlerin sevdii lezzetler

03/17/2011 08:53:00

Kolay Tavuk (12 porsiyon diyor. Ben dün başka bir tarif denedim.4 porsiyonluktu. 2 porsiyonluk yaptım,140-150 cc falan çıktı.)

yarım soğan,dilimlenmiş
15 gr tereyağı
100 gram tavuk göğsü, doğranmış
1 orta boy havuç, dilimlenmiş
275 gr tatlı patates,doğranmış
300 ml tavuk suyu

Soğanlar tereyağında biraz sotelenir (ben çook az çeviriryorum. Tavuk göğsü de eklenerek 3-4 dak.kadar sotelemeye devam edilir. Sebzeler eklenir, tavuk suyu ilave dilerek kaynatılır ve yavaş yavaş tavuk pişene kadar pişirilir. İstenen kıvama gelene kadar blendırdan geçirilerek servis yapılır.



Pırasa ve Patates Püresi (4 porsiyon)

25 gr. tereyağı
125 gram pırasa, doğranmış
250 gr. patates, doğranmış
300 ml tavuk suyu
2 yemek kaşığı yunan (!- ne demekse) yoğurdu

Tereağı eritilerek pırasa eklenir ve kısık ateşte ara ara karıştırılarak 5 dak kadar pişirilir . Patatesler ve tavuk suyu eklenir ve kapak kapatılarak yumuşayana kadar debzeler pişirilir. Sebzeler süzülerek blendırdan geçirilir. Arzu edilen miktarda pişirme suyu ilave edilebilr.Sonra püre yoğurtla karıştırılır.



Peynirli Karnıbahar (5 porsiyon)

175 gr karnıbahar

Peynir Sosu için,
15 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı un
150 ml süt (ben keçi sütü kullanmayı düşündüm)
50 gr Çeddar ya da bebeğin seveceği başka bir peynir

Karnıbahar küçük parçalara ayrılır ve buharda pişirilir yumuşayana kadar. Bu arada sosou için önce tereyağı kalın tabanlı bir tavada eritilir ve un ilave edilerek karıştırılır. Süt de ilave edilir ve koyulaşana kadar karıştırılır. Tava ocaktan alınır ve peynir eklenerek eriyene kadar karıştırmaya devam edilir. En son karnıbahar eklenir ve blendır ya da çatalla ezilerek servis edilir.


Ispanaklı ve Bezelyeli Tatlı Patates (5 porsiyon)
20 gr tereyağı
50 gr pırasa , güzelce doğranmış,
1 tatlı patates (375 gr kadar) soyulmuş ve doğranmış
200 ml su
50 gr dondurulmuş bezelye
75 gr taze küçük ıspanak
 Tereyağı eritilir ve pırasa ile 2-3 dak. sotelenir.Tatlı patates eklenerek su ilave edlir, kaynatılıp ağzı kapatılarak pişmeye bırakılır 7-8 dak. Sonra bezelyeler ve ıspanak eklenir, pişirilir. Blendırdan istenen kıvama gelene kadar geçirilir.

Muzlu bir Tarif (1 porsiyon) Ya bu tarif çok güzel görünüyo ama ben  portakal suyunu ve de tarçını henüz vermedim. Alerji yapabiliyorlar sanırım..

Biraz tereyağı
1 küçük muz, dilimlenmiş
Bir çimdik tarçın 
2 yemek kaşığı taze sıkılmış portakal suyu

Tereyağı eritilerek dilimlenmiş muzlarla karıştırılır ve tarçın da eklenerek 2 dak. sotelenir. Portakal suyu da ilave edilerek 2 dak. daha pişirilir ve çatalla ezilerek servis edilir.


 
Şimdilik bunları yazabildim..bebeklerimize afiyet olsun..

Ynt: bebişlerin sevdii lezzetler

03/17/2011 08:57:00

   sütlü ıspanak

(kendim uydurduum için miktarlar göz kararı)

kaynar suya atılan ıspanakları 2dakika pişirdim,blendırdan geçirdim.1kaşık un kavurdum kıvamını ayarlamak için.bi iki taşım kaynatıp kapattım.ilk sıcaklıı çıkınca 3kaşık devam sütü kattım,bi iki damla da limon sıktım.güzel oldu..

Ynt: bebişlerin sevdii lezzetler

03/17/2011 09:00:00

       havuçlu tarhana

büyükçe bi havucu bi bardağa yakın suyla çiğken blendırdan geçirdim.1 kaşık irmik ve 2kaşık tarhana ekleyip pişirdim.kapatınca zeytinyağı ekledim.tadına baktım hafif şekerli gibi ama arada kalmış tuhaf gibi gelince 1 kaşık da pekmez ekledim çok daha ii oldu


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
2010 Temmuz Anneleri Tanışalım

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...