15 mayıs 2011

<123>
05/15/2011 08:36:00

henüz karar vermedim yapınca yazarım. eski sayfalara bi göz atayım

Ynt: 15 mayıs 2011

05/15/2011 08:48:00

ben yine birşeyleri karıştırıp yaptım. doğaçlama çorba:)

önceden hazırlanmış kemik suyu, onun kadar içme suyu
biraz kırmızı pancar
biraz bal kabağı
1 küçük patates
biraz yeşil mercimek
biraz pirinç
bir çiçek brokoli
2-3 parça yağsız kuzu eti

haşalnır. blendırdan geçirilir. afiyetle yenilir:)

Ynt: 15 mayıs 2011

05/15/2011 10:01:00

bugün kahvaltımız biraz hipp kahvaltısı oldu
ıhlamur çayının içine 2 tane hipp bebe püskeviti, 1 tatlı kaşığı hipp sütlü pirinçli ve 1 adet badem
diğer tarafta süt kesiği ile 1 adet bıldırcın yumurtasının sarısı.

bugün öğlen biz portakallı kereviz yiycez. erene de aynı malzemelerle buharda pişiriyorum.
kereviz (yapraklarından da 1 dal ekliyorum)
havuç
patates
bezelye
pirinç (bu bizimkinde yok:)
soğan
sarmısak
piştikten sonra portakal suyu ve zeytinyağı

daha önce kereviz ve bezelye yemişti. bakalım bunu beğencek mi?

Ynt: 15 mayıs 2011

05/15/2011 10:02:00

bu arada yemeğim etsiz olmuş olcak. biraz kıyma koysam iğrenç olur mu acaba? yoksa kıymayı akşam yemeğinde mi versem?

Ynt: 15 mayıs 2011

05/15/2011 11:16:00

soğan sarımsak yedirir bence.

malzemeler:
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
4 veya 5 çorba kaşığı süzme yoğurt
yarım su bardağı yıldız veya arpa şehriye
2 çorba kaşığı tere yağı
4 su bardağı su (varsa tavuk suyu tercih edilir)
3 veya 4 diş sarımsak
yapılışı:
öncelikle tere yağımızı bi tencere veya tavanın içine koyup erimesini bekliyoruz daha sonra şehriyemizi ilave edip pembeleşene kadar kavurduktan sonra soğumaya bırakıyoruz
daha sonra yine derince bi tencere içine önce yoğurdu koyup 1 yumurtayı ve unu ilave ediyoruz.süzme yoğurdu daha rahat karıştırabilmek için 1 subardağı suyuda ilave edip tamamen karışana kadar iyice karıştırıyoruz.karıştırma işlemini özellikle çok iyi yapmamız gerekiyor yumurtanın beyazını iyice yedirmemiz gerekiyo ki pişirmeye başlayınca yumurta beyazları ortaya çıkmasın.daha sonra kalan 3 su bardağı suyumuzu da ilave edip tekrar karıştırıyoruz ve orta ateşe alıyoruz ve çorbamız kaynamaya başlayana kadar karıştırıyoruz.karıştırmayı bırakmayın yoksa yoğurt kesilir.çorbamız kaynayınca kavurup pembeleştirdiğimiz şehriyeleri ilave ediyoruz son olarak da sarımsaklarımızı pişmekte olan çorbamıza rendeleyip ilave ettikten sonra ocağın altını iyice kısarak şehriyeler pişene kadar pişmeye bırakıyoruz.şehriyeler yumuşayınca çorbamız servise hazırdır afiyet olsun

bende bunu pişirdim,uyanınca denicez, sarımsak koymayı unutum, az bişey pirinç ekledim, rondodan geçirmedim, kusarsa geçirecem, dondurulurmu bu çorba ???? yoksa dolapta kaç gün durur??

Ynt: 15 mayıs 2011

05/15/2011 11:39:00

hiç dondurmadım ben şimdiye kadar. dolapta da 1 gün bekletiyorum çok yaptıysam. yani aynı şeyi 2 gün veriyorum.

Ynt: 15 mayıs 2011

05/15/2011 12:31:00

ya benim en büyük derdim ben ne kereviz ne enginar ne bamya ne pekmez böyle kokan falan ne varsa yemem :)) melisaya da yedirmedim henüz :) pekmez de yedirmedim. kan yapar biliyorum ama kokusuna bile dayanamıyorum.  sizin kahvaltıları görünce dün gittim aldım migrostan katkısız koskanın üzüm pekmezi sabah elma ile karıştırdım hipp yulaflı yediriyorum sabahları ona ekledim ama sonuç ıyyy o da yemedi :))) 1/4 çay kaşığı koydum ilk verdiğim için ama sevmedi. sonra yarım yumurta sarısı ve ekmek yedi sadece. pekmezi nasıl veriyorsunuz kızlar?
bugün domatesli et sulu pilav yedi benim cadım 3 yemek kaşığı kadar :)

Ynt: 15 mayıs 2011

05/15/2011 13:18:00

bu arada epey oldu öreneli unuttum paylaşmayı, benim diyetisyene sormuştum bunlarıda; pekmez fasofiso dedi,bal kat ka daha yararlı dedi,pekmez boşa kilo aldırır dedi:((kemik suyunu sordum hiçbi etki olmaz et olmazsa ,haşlanınca etin vitamini çok geçmezmiş suya,etsizse verme boşa dedi.

Ynt: 15 mayıs 2011

05/15/2011 13:19:00

elçiye zeval olmaz:)))

Ynt: 15 mayıs 2011

05/15/2011 13:24:00

ISPANAK YEMEĞİ

* 2 kuru köfte kadar kıyma
* 1 küçük soğan
* bir kaç yaprak ıspanak
*1,5 y.kaşığı pirinç
*1,5 y.kaiığı mercimek
* t.yağı

**t. yağı eritilir
** kıyma ve soğan eklenir
** kıyma sulanıp suyunu hafif çekinceye kadar kavrulur
** maydonoz gibi ince ince kıyılmış ıspanak yaprakları eklenir
** ıspanaklar 2-3 dak. kavrulur
** mercimek ve pirinç eklenir
** 1-2 s.bardağı kaynamış su eklenir yemeğin kıvamına göre eklenebilir

Ynt: 15 mayıs 2011

05/15/2011 13:26:00

mihri diyetisyenin bu işin tahsilini yapmış ama dr lar kadar eskilerede kulak vermek gerek. diyetisyenin dediklerini annene bi söyle bakalım o diyetisyene gerekli cevabı verir :)))))))))))

<123>

Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
BUGÜN BEBEĞİME NE PİŞİRDİM?

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...