NELER YEDİRİYORSUNUZ?
Kızımın eskiden iştahı çok güzeldi ne versek ayırmadan yiyordu.Şimdi ise yemek yedirmek işkence yemiyor,ağzından çıkartıyor ne yapacağımı şaşırdım.Siz bebişlerinize neler yediriyorsunuz.Değişik tarifleriniz varmı ? Birde aklıma gelmişken kahvaltıyı nasıl
veriyorsunuz karışım halinde mi, ayrı ayrımı ?
Ynt: NELER YEDİRİYORSUNUZ?
merhaba abide
benim oğlum doğduğu andan itibaren iştahsız bir bebek olduğu için biz çok sıkıntı çektik ve hala da çekiyoruz. kahvaltılarını hala karışım halinde veriyoruz. peynir v.b. yemesini hiç sevmiyor. Öğlen ve akşam yemeklerinde artık bizim yediklerimizden yiyor. Meyvelerden
ise en sevdiğimiz "elba"
elba demek :)). Bizde karışım halde veriyoruz ne kadar doğru bilemiyorum bazen ayrı ayrı vermeye çalışıyorum yemiyor.Aç kalmasın diye dayanamıyorum tekrar karıştırıpta veriyorum.Bir yemek yedireceğiz diye maaf oluyorum.Bizimle birlikte masaya oturaraktan
yemek istiyor tabii bütün masadakileri yerlere atıyor.Yada balkonda dışarıya bakaraktan yemeğini yiyor.
Yani son bir aydır daha fazla çaba gösteriyoruz.Mesela her lokmada asansörle aşağı yukarı inip çıkılıyor vb. Tabi ben çalıştığım için iş anneanne ve bakıcımıza düşüyor. Neyse biz yiyecekleri karıştırmıyoruz hiç bir zaman da karıştırmadık. Bize göre böylesi rahat ama alıştırmak önemli olan. Benim kızım çorba nevi sulu şeylerden bıkmış herhalde kii daha çok katı yemekleri tercih ediyor (yani daha rahat yiyor) mesela köfte, karnabahar vb.
Merhaba Etacım,
Bizde de son bir aydır yeme sorunu başladı.Eskiden daha rahat yiyordu çok fazla zorlamıyordu.Çarşamba günü kızıma karıştırmadan kahvaltı vermek istedim.Peynirli omlet yapmıştım bir lokma bile yemedi.Bende inat ettim karışım kahvaltı hazırlamadım.Saat 2 de tekrardan
yemek vermek istedim ıspanak yemeği vardı onuda yemedi.Koca günü aç geçirdi.Ne yapacağımı şaşırdım.Allahtan süte karşı çıkmıyor onu sorunsuz içiyor.Köfte yapmıştım onuda yemedi.İnternette blogu olan bazı arkadaşlar çoçuklarının ne güzel herşeyi yediklerinden
bahsediyorlar.Özeniyorum valla onlara.
Valla Abidecim bende özeniyorum ama ne yapalım bizimkilerde böyle büyüyecekler, kendimizi o yazıları okuyup üzmeyelim. Çocuklarımızada yemiyorlar diye hırslanmayalım diye düşünüyorum. Hani yazmışsın ya" yemek yediricem diye maaf oluyorum " aynen bizde öyleyiz. Savaştan çıkmış gibi oluyoruz . Heryerler batıyor. Gördüğün üzere yalnız değilsin bunlar çok normal :))
Kendi blogumdada bu konuyla ilgili birşeyler yazmıştım.Sağolsun ordaki arkadaşlarda belki diş çıkardığı için iştahı azalmış olabilir dediler yada abur cubur yediği için yemek yemiyor olabilir de dediler. Yakında doktora gideceğiz aşılarımız geldi o zaman
doktoruylada görüşeceğim iştahsız oluşunu belki şurup falan verir.
Doğru düzgün yemek yemiyor ama enerjisinin maşallahı var :) popomuzun üstüne hiç oturmuyoruz.Bu enerjiyi nerden buluyor şaşırıyorum :)) Annesi onun peşinde koşturmaktan pestili çıkıyor.
Merhaba,
Biz Bruksel'de yasiyoruz ve burda hicbir zaman kahvalti karisimlarindan vermiyor doktorlar. Ilk baslarda sutlu kahvalti tahili yedi uzunca bir sure, sonra yavas yavas sIkIlmaya baslayinca tost, yumurta, uzerine peynir koyup firinda erittigim kasarli ekmek,
fistik ezmesi ve balli ekmek gibi degisik seyler yemeye basladi. Favorisi sahanda yumurta :) Ama domates-salatalik-biber falan sevmiyor, bir de bu ara annesinin sabahlari yedigi musliye takmis durumda :)