Ferber yöntemi ve Tracy Hogg Yatır/Kaldır Yöntemi Eleştirileri...

<12345>

Ynt: Ferber yöntemi ve Tracy Hogg Yatır/Kaldır Yöntemi Eleştirileri...

06/27/2011 22:38:00

hamzaninannesi merhaba,

tek cumleyle soyleyeyim ki, ben cocuk buyutmede ozellikle bebeklik doneminde, ondan gelen sinyallerin dinlenmesinden ve stres yapmayarak isin dogal akisina birakilmasindan yanayim. onu ve kendinizi dinleyin, beraberce, ikinizi de huzurlu kilacak bir yol bulacaksiniz. kilit nokta: her ihtiyaci oldugunda yaninda oldugunuzu ona hissettirmek.

biliyorum somut bir tavsiye olmadi ama her bebegin karakteri, her ailenin de dinamikleri farkli oluyor. bu dinamikler oyle etkili ki, bebeginiz uzerinde bile belli aliskanliklar insa edebiliyor (aliskanliklar karakterini bastirabiliyor). biliyorum zor ama sabredin, onun istekleriyle hareket edin, siz onun gelgitli duygularini her sart altinda kucaklayan sakin bir liman oldugunuzda, o da o huzurun icindeki duzenini kuracaktir.

nilifer devecigil'den iki alinti yapmak istiyorum, ilki uyutmakla ilgili yukaridaki linkten:

"..Geçenlerde bir danışan bebeğiyle kontrollü ağlama denediğini ve bir haftadan fazla bir süre olmasına rağmen hiçbir şey olmadığını buna da artık kalbinin dayanmadığını söyledi. Ben de ona, demek ki ne kadar harika bir annesin ki, bebeğin hâlâ sinyalini duyacağına güveniyor ve ağlamaya devam ediyor dedim.

Doğa her şeyi belli bir düzende yaratmış, aslında biz müdahale etmeyip sadece o dönemin gerekliliklerini yerine getirsek hiçbir sorun kalmayacak. Bebek sinyal vermeye, biz o sinyali anlamaya devam ettikçe, bebek daha iyi sinyal vermeyi, güvenmeyi ve biz de onu daha iyi duymayı öğreneceğiz. Kucak döneminde kucağa almaktan, yürümeye başladığına keşfetmesine izin vermekten korkmayacağız.."

ikincisi de 2 yas krizi ile ilgili bir yazisindan:

"..Bana hayır diyecek kadar güvende hissediyor kendini yanımda..

..Benim ebeveyn olarak görevim ise henüz kendini regüle edemeyen beyninin karmaşık yapısına kendi sakinliğimle model olup bir anlamda taşan duygularını akıttığı bir kap olmak karşısında.."

son olarak sunu da aklinizda bulundurun, bebeklerin huy degistirdigi donemler oluyor. bebekten bebege bu donemlerin zamanlari degisiyor. bir gun cok iyi yerken ertesi gun sevdigi yemekleri sevmez oluyor, bir gun deliksiz uyurken ertesi gun uyuyamiyor. hayatinin akisinin duzene girmesi, gunluk rutinlerinin oturmasi icin 12 ay henuz cok erken. sabir.

11/29/2011 17:39:00

Ulku.. yazilanlara artik ben de katiliyorum.. ferber haric her yolu denemis biri olarak.. ferberi denemedim,bilerek aglatmadim ama sanirim ayni kapiya ciktik..

bu uyutma hususunda..bir noktayi gozden kacirmamak gerektigine inaniyorum.. bir grup istikrarli bi sekilde uygularsan bebegin kesintisiz uyur msji verirken diger grup asla aglatmam,pis pislarim,sarilirim,kucagimda uyuturum,emziririm ama asla aglatmam msji veriyor..

iyi de her sey bu kadar net degil ki..oglum 18 aylik..kucagimda nasil uyutabilirim sizce? 10 kusur kilo..ya sarilip uyumuyorsa?? ya pis pisa gicik oluyorsa..ya yatagimda bizimle yatmiyorsa.. ya ayaga konuldugunda mutlaka ve mutlaka uzuunca bi sure kendini kasiyorsa kalkmak icin..ya emerken uyumuyor..her agzindan cikista itina ile geri sokuyorsa emzik misali..

demekki neymis..hersey siyah yada beyaz degilmis..her cocuk ayni olmadigindan.. "neee aglattin mi?? kotu anne seni!.."yaklasimina da katilmiyorum.."varsin aglasin ama ogrensin kimin patron oldugunu" yaklasimina da..

geldigim nokta.. gunduzleri kendi yataginda kendi basina uykuya daliyor.. sorun olmuyor benim yaninda olmamam..

geceleri ayagimda salliyorum..odasinda dursam dahi kiyamet kopuyor cunku.. gece kalkislari duruma gore degisiyor..

bunu niye yaziyorum.. bu sayfalarda bi suru metod okuyup her denemesi basarisizlikla sonuclandigi icin yipranan yeni anneler icin emsal teskil etmesi acisindan onemli oldugunu dusunuyorum yasadiklarimin..her bebek ayni degil.. kararlilik da bi yere kadar..cocugun fitratina aykiri biseyde istedigin kadar kararli ol..onun aglama silahi var ve sen mutlaka yeniliyorsun..yasadigin endiseler,sinir bozukluklari,cocuga bagirmalar da cabasi..esle tartismak mi..onu yazmiyorum bile :))

siz nasil rahat ediyorsaniz..bebeginizle uyumlu bi sekilde.. bence o yolda devam edin.. her ekol kendi kulturune ait ogeler de barindiriyor.. bir amerikalinin aksam gezmesi,misafirligi seyrek oldugu belki de olmadigi icin o erken yatiracagi bir metod ariyor..ama bizler oyle degiliz.. cok duzenli uyudugu icin eve kapandigim bi sistemi tercih etmek beni zorluyor artik..

11/29/2011 18:14:00

bizim doktorumuzda emzirerek uyutmama karşı çıktı sadece akşamları emzirerek uyutuyorum aslında kafam karışmıyo değil memeye bye bye deyince nasıl uyutulur diye aklıma geliyo açık ve net bir şey söyleyebilirim kolayıma geliyor oda durumdan çok memnun onun memeyle anestezi almış gibi olması benide mutlu ediyor...

<12345>

Cevabın:

Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
Uyku Sorunları

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...