14 mayıs 2011

<12>
05/14/2011 06:23:00

bugün asli_asli nın dünkü tarifini yapıcam. yapınca kendi yaptığım halini yazarım. bu yazı asli_asli dan kopyala yapıştır.
1 küçük tavuk bageti suda haşlıyorum. haşlandıktan sonra bageti sudan alıp küçük küçük didikliyorum. 2 kaşık yoğurt, 1 kaşık tam buğday unu, 1 yumurta sarısı, çok az limon suyuyla terbiyesini çırpıp içerisine biraz sıcak su ekliyorum. hızlı hızlı karıştırarak tavuk suyuna ilave ediyorum. daha sonra biraz tel şehriye biraz da pirinç katıp bunlar pişene kadar pişiriyorum. içerisine tavuk etlerini de katıyorum. benim oğlum ezmeden yiyebiliyor çünkü pirinç ve tel şehriyeler çok güzel yumuşuyor.

Ynt: 14 mayıs 2011

05/14/2011 06:36:00

bende bunu yapacağm bugün:)az önce koydum tavuğu ocağa, yalnız bi sorum olacak; şimdi kahvaltı hazırladım uyaynınca yedireceğim, içinde yumurta sarısı var, çorbayada koysam bir günde ağır olur mu? yumurta sarısını çıkarsammı?

Ynt: 14 mayıs 2011

05/14/2011 06:38:00

aslı teşekkür ederim cevap için,bugün biraz fazla yapıyım donduruyum:) ben brokoli filan olan çorbalarıda donduruyodum yanlışmı yapmışım:(((

Ynt: 14 mayıs 2011

di 6Y
05/14/2011 07:16:00

Tesekkurler tarif icin. Dun koy tavugu buldum oglum icin. Ilkkez ona tavuk yapacagim. Atesi de var. Sifa olmasini umuyorum

Ynt: 14 mayıs 2011

05/14/2011 07:19:00

geçmiş olsun dilek.allah acil şifalar versin. ben de bugün kıymalı tarhana çorbası yapıcam oğluma:)

Ynt: 14 mayıs 2011

05/14/2011 07:20:00

mihri dondurmak yeşil yapraklı sebzeler için yanlış. brokolide bir sıkıntı olucağını sanmam. yeşil yapraklı sebze içeren çorbaları ikinci kez ısıtmayı bile pek önermiyorlar canım. nitrit nitrat olaylarından ötürü...

Ynt: 14 mayıs 2011

di 6Y
05/14/2011 07:20:00

Cok sagol asli

Ynt: 14 mayıs 2011

di 6Y
05/14/2011 07:24:00

Asli_asli bende butun koy tavugu var nasil saklayip degerlendirebilirim? Sebzelerle de haslasam olur mu ki ?

Ynt: 14 mayıs 2011

05/14/2011 07:27:00

ben parçalayıp çiğden derin dondurucuya attım küçük küçük parçaları buzdolabı poşetlerine koyup. tek kullanımlık rahat oluyor. ama kemik suyu yaptığımda içine evde ne sebze varsa doldurup kaynatıyorum:) sonra süzüp 1 kepçe 1 kepçe buzdolabı poşetleryle derin dondurucuya atıyorum. bir ara süt saklama poşeti kullanıyordum ama bitince buzdolabı poşetlerine koymaya başladım.

Ynt: 14 mayıs 2011

di 6Y
05/14/2011 07:36:00

Cok sagol tekrar

Ynt: 14 mayıs 2011

05/14/2011 08:00:00

di ben köy tavuğunu yıkadım parçaladım göğüs ve but kısmından etlerini kesip kuşbaşı doğradım. yemeklik olarak ayırıp sarıp buzluğa attım.

geriye kalan kemikli kısmı düd. ten. etler kemiklerden sıyrılana kadar 1,5 l su ile haşladım. süzdüm buz poşetlerine doldurdum (hani şu yuvarlak bölmeli poşetler)

1 s.bardağı 9 yuvarlağa denk geliyor çorbalarda kullanıyorum

<12>

Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
BUGÜN BEBEĞİME NE PİŞİRDİM?

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...