Beşamel soslu patlıcanlı tavuk

12/09/2010 08:53:00

Daha önce tv den gördüğüm, her yaptığımda yiyenlerin bayıldığı 2-3 tabak yediği bir yemektir. yaz için ağır kaçabilir ama havalar soğuduğu için ideal. lezzeti de şahane :) öyle çok güzel yemek yaptığımı düşünmüyorum ama bunun için beceriye gerek yok :))

malzemeler:
 2-3 patlıcan
yarım kilo tavuk eti, kuşbaşı doğranmış
2 soğan
1 yemek kaşığı salça
1 domates
4 tane biber
yarım demet maydonoz
istediğiniz baharatlar..
beşamel sos (herkes bildiği için tarife gerek yok)
sıvı yağ

yapılışı:

patlıcanları yol yol soyup  enine ikiye bölüyoruz. sonra o parçaları boyuna boyuna kesip (ince şeritler oluyor ) az kızartıyoruz ve bir tepsinin ya da fırın kabının tüm altını kaplayacak şekilde diziyoruz.
başka bir tavada diğer malzemeleri kavuruyoruz. (en son pişmeye yakın maydonoz)  Sonra onları da patlıcanların üstüne döküyoruz. En üst kata ise bol karabiberli beşamel sosu döküp fırına veriyoruz.
hmmm harika oldu :)


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
Her Gün Bir Ev Yemeği Menüsü..

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...