8aylik bebegi olan annelere...

03/15/2010 10:58:00

ek gida olarak verilebilecek corba ve yemek tarifleri diliyorum duyarli annelere rica...

Ynt: 8aylik bebegi olan annelere...

03/15/2010 13:40:00

Sevgili Papatya, benim kizim da 8.5 aylik...ben corba degil de pure veriorum daha ziyade...hatta artik iyice kivamini koyulastirdim yakinda parmak gidalara gecicez diye...
Sana Annabel Carmel'in kitabindan bi kac tarif ciziktiriim hemen:

Havuc ve Bezelye Puresi:
200 gr havuc, dogranmis
40 gr donmus bezelye
Havuclari kaynamis suda 15 dak. hasla, bezelyeleri ekle ve 5 dak. daha haslayip blender'la pure haline getir.

Patates, kabak ve brokoli Puresi:
2 adet patates
25 gr brokoli
50 gr kabak
Once patatesleri soyup yumusayincaya kadar hasla, brokoli ve kabagi da hasla ve suzup mixerden gecir hepsini.

Meyve puresi:
1/4 olgun avokado
1/4 tatli elma
1/4 muz
avokado ve muzu ezip, elmayi da rendeleyip karistir hepsini

Afiyet olsun!!!

Ynt: 8aylik bebegi olan annelere...

03/16/2010 13:15:00

 
   cok tesekkürler tarifler icin...

Ynt: 8aylik bebegi olan annelere...

03/16/2010 13:39:00

Belki çok ayrıntılı bir tarif olamayacak ama benim kızım terbiyeli köfteyi çok güzel yiyor. Aynı terbiyeli köfte yapar gibi pişiriyoruz tek fark tuz, yağ yok. Köfteleri yuvarlak, pirinçli hazırlıyoruz. Yemeği de patates ve havuç ile zenginleştiriyoruz. (Tarifi tam veremedim çünkü bakıcı teyzemiz pişiriyor. Nasıl pişiriyorsun diye sorduğumda da yukarıda anlattığımdan daha özet bir tarif verdi:)))

Bir de ben bazen sebze püresine kırmızı pancar da ekliyorum. Hafif ekşi tadı çok hoşuna gidiyor.

Jansetacar'in yazdığına benzer sebze pürelerine köfte de ekliyorum. Köfteyi en yağsız dana etinden, tuzsuz, ancak soğanlı hazırlıyoruz. Derin dondurucuya koyuyoruz, sebze püresi pişerken, ayrı bir yerde onu pişiriyorum. Tavaya yapışmasın diye de az su koyuyoruz . Su bittikçe ekliyorum.

Bildiğimiz kabak dolmasını -bunu da annem yapmıştı- salçasız, tuzsuz, yağsız pişiriyoruz. Çatalla ezerek yediriyoruz. hatta annem o gün dolma yaparken, iç artınca evde yeşil ne bulursa pazı, marul sarmıştı. İçini yedirmiş yapraklarını yedirmemiştim.

Bu aralar mevsimi olduğundan ve bağırsakları çalışsın diye mutlaka ıspanak da ekliyorum sebze püresine. Yer elması koyduğum da oldu, kereviz yaprağı da.

Ben sebze püresini pişirirken arçelik babycook kullanıyorum. Hatta kendimize bruksel lahanası haşlarken de onu kullanıyorum, buharda piştiğinden, su ile çok tems olmadığından mıdır çok lezzetli oluyor. O aletin blender özelliği de var, ilk başlarda kullanıyordum ama şimdi çatalla eziyorum.

Başka bir aklıma gelen konu kendi et sularımızı kendimiz hazırlıyoruz. Şöyleki kemikli parça eti arzu edilirse soğan- maydanoz havuc patates ile haslıyorum. sonra suyunu süzüp, buzdolabının buz kaplarına aktarıyorum. Böylelikle kendi et bulyonlarımız oluyor. Yemeğine 1 parça et suyu da ekliyorum. Hatta bu et bulyonları kendimize de kullanıyorum.

Ev yapımı tarhana çorbasını da içiyor. 

Evde balık pişirdiğim zaman, - genelde kendimize de yağsız ve fırında pişiriririm. Balık kendi kendine pişer. lop etlerinden kızımı da veriyorum. tabi balık yedirirken elimle besliyorum. İyice bakıyorum kılçığı olmadığına, biraz da ekmek ile harmanlayıp afiyetle yiyoruz.


aklıma gelenler bunlar. selamlar


  


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
1 yaş civarı bebeği olanlar

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...