Asabileşme konusu
Geçenlerde okudum. 2 yaş dönemi diye.O kadar dikkatli olmalıymışız ki.Ben artık sinirlenmeye başlamıştım.Oyuncaklarını fırlatıyor,kafasını yere,duvara vuruyor.Daha neler neler.Üstelik premature.Yani hiperaktivite yolunda hızla ilerliyor.Bu sinirlenmeleri,sert
hareketleri konuşma isteğindenmiş.Bizlere birşeyler ifade etme yoluymuş.Yani çocuklarımız normal davranıyor aslında.
Ynt: Asabileşme konusu
2 yaş sendromu işte.özellikle erkek bebeklerde daha yoğun yaşanıyor.asabi davranışları çok oğlumun.ama hiç tepki vermiyorum çözümü bu mu bilemiyorum ,artık baş edemiyorum zaten kendine haline bırakıyorum yada gidip sarılıyorum ona.umarım çok uzun sürmez bu dönem yıpranıyorum çünkü...
Benim kızımda da geçenlerde çok yoğundu. Aslında konuşuyor artık, her derdini anlatıyor. Ne sıkıntısı oldugunu anlayamadım. ne bulursa sağa sola atıyordu, koca sandalyeyi çekip düşürdü. kendine zarar verecek diye korktum. Odana git iki dakika çıkma dedim. Bir süre işe yaradı, özür dilettim, ardından iki saat sakindi. Sonra tekrar başladı :)) o gece bu saldırganlıkla ilgili baya birşey okudum ve orada okuduklarıma göre denedim. ınanin işe yaradi sakinleşti. Çocuğun çok daha fazla güvene ihtiyacım var deme şekliymiş. daha fazla anlaşılma isteği. diğer günlerde daha yakın ilişki kurmaya çalıştım. sorunum iş sonrasın çok yorgun, onun da kreş sonrasında benden daha fazla ilgi beklemesiydi sanki. artik tm yorgunluğuma rağmen onunla oyun oynuyorum, daha sık sarılıyorum, daha çok seni seviyorum diyorum. Inanin daha iyi. arada yine esiyor tabii de onun da üzerinde çok fazla durmuyrum. Insni gercekten cok yorup yipratiyor bu durum. kolay gelsin hepimize :)) Allah çocuklarimiza uzun saglikli ve sakin omurler versin :))
istanbuldan ankaraya tasındık ist te anneannesi bakıyordu ben calısıyordum ev kalabalıktı vs. burada calısmıyorum ikimiz aksama kadar evde yalnızız ve feci asabi. ne yapacagımı sasırıyorum. bende yeni şehir yeni ev çalışmama durumlarına alışmaya calısırken
birde oğlumun asabilikleri sinir yapıyor. bazen kızıyorum sonrada üzülüyorum. bu duruma demek dönemsel bir asabilikte ekleniyor. Allah yardımcımız olsun :)